Esteu aquí

Inici d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a Cubelles

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
12/11/2014 - CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

El 6 de novembre passat es va iniciar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a Cubelles. La sala d'actes de la Rectoria, seu del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell, va acollir la presentació de les parelles lingüístiques, que a partir d'aquest dia es trobaran durant 10 setmanes per conversar en català.

El president del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell (entitat adherida al programa), Joan Vidal, va donar la benvinguda a les persones que hi van assistir. Tot seguit, la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua al Garraf, Queti Vinyals, va presentar el programa, va exposar-ne els trets generals, va destacar la bona participació de parelles que hi ha en general a tot Catalunya (l'any 2013 se'n van fer més de 10.000) i va demanar als assistents la seva col·laboració perquè també se'n facin ressò i el nombre de participants pugui augmentar a la població. Després es va dirigir a les tres parelles, que a partir d'ara es trobaran una hora setmanal per parlar en català durant deu setmanes, els va explicar el funcionament i els va donar els materials de suport. Finalment també va dirigir unes paraules d'agraïment als voluntaris que els tercers dijous de cada mes, a les 7 de la tarda, s'encarreguen de mantenir el funcionament de les tertúlies (obertes a totes les persones que vulguin practicar el català) al Punt de trobada del VxL, del Centre Social.

L'acte va acabar amb la presentació del treball poètic Respiro, bategant paraules, a càrrec de la seva autora, Mercè Solé Prado, amb qui les persones assistents van poder compartir la lectura d'alguns dels poemes del llibre. La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Noemí Cuadra, va cloure l'acte amb unes paraules d'agraïment a totes les persones que hi van assistir i els va felicitar per la seva participació en les activitats que contribueixen a fomentar l'ús social del català.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!