Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua del Prat de Llobregat visita l’exposició El Prat del 1714

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
11/11/2014 - CNL El Prat de Llobregat

El dia 28 d’octubre, un grup de participants al programa Voluntariat per la llengua van assistir a una visita guiada a l’exposició El Prat del 1714 al Centre d’Art Torre Muntadas.

Amb motiu de la commemoració del Tricentenari del 1714, l’Ajuntament del Prat ha muntat una exposició commemorativa que explica els fets que van succeir el 1714 a Catalunya i ho contextualitza explicant com era el Prat d’aquell moment, que tot just acabava de néixer com a població i s’estava formant el nucli urbà. L’exposició comença amb un breu resum dels esdeveniments de la guerra i dels personatges històrics principals que hi van intervenir. Després, explica les conseqüències de la guerra al Prat, i com era la ciutat a l’època; com es va anar formant el nucli urbà i com vivien els habitants.

També explica com al llarg del segle XVIII es va organitzar l'administració local, com es van anar configurant els principals serveis a la comunitat i es va construir la futura plaça i el primer carrer. En aquell època, la població jornalera vivia en modestos habitatges i al llarg del segle s’hi van anar introduint millores.

Les dues guies, tècniques de l’Arxiu Municipal de la ciutat, que van acompanyar-nos durant la visita van fer unes explicacions molt amenes i detallades; per tant l’activitat va ser molt reeixida i els assistents en van sortir molt contents perquè van poder aprofundir en el coneixement d’un fet cabdal a la història de Catalunya i d’un moment històric molt important de la ciutat on viuen.  

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!