Esteu aquí

La satisfacció personal de fer conèixer la teva llengua

Gerard Escarré, dinamitzador del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, ha fet aquesta entrevista a la Teresa i la Coral, una de les parelles lingüístiques que han participat en el Voluntariat per la llengua des de la campanya Mou-te en català!

La Teresa Barriach és una voluntària catalana que ha participat en diverses edicions del Voluntariat per la llengua. Una de les seves aprenentes ha sigut la Coral Martínez, que va néixer a Càceres i fa trenta–vuit anys que viu a Tarragona. Van ser la parella convidada a la festa dels 10 anys del Vxl pel CNL de Tarragona.

Gerard: Com vau conèixer el programa?

Teresa (voluntària): Al pavelló d’esports de Campclar gràcies a la publicitat del Mou-te en català! Després vaig omplir la butlleta per apuntar-m’hi com a voluntària.

Coral (aprenenta): La meva professora del taller de conversa em va recomanar que m’apuntés al Voluntariat per la llengua per adquirir riquesa i fluïdesa de vocabulari.

G: Com us ha anat l’experiència?

T (vol.): La meva experiència personal ha sigut molt bona i m’ha enriquit molt personalment. Amb aquesta activitat he conegut persones d’altres cultures que també m’aporten coneixements. És una gran satisfacció personal fer conèixer la meva llengua.

C (apr.): M’ha agradat molt, el meu entorn és de parla castellana i aquesta iniciativa m’ha permès parlar en català en la meva vida quotidiana.

G: Alguna anècdota arran de les trobades?

T (vol.): Més que anècdotes, guardo molt bons records, especialment el dia que la Coral em va regalar un llibre dedicat pel seu fill.

C (apr.): Amb la Teresa no ens coneixíem i va ser una gran sorpresa descobrir, mentre parlàvem en una de les nostres hores de conversa, que jo ja coneixia part de la seva família.

G: Què us va semblar la festa dels 10 anys del Vxl?

T (vol.): Va ser una acte ben organitzat i on vam descobrir la gran quantitat de gent que hi participa. Tant de bo els mitjans de comunicació es facin més ressò d’iniciatives com aquesta.

C (apr.): Una trobada molt interessant per conèixer gent  de diferents cultures que hi participen en diversos punts del territori.

G: Teresa, has participat en diverses edicions i, en algunes ocasions, amb dues aprenentes alhora. Com es desenvolupaven les trobades,  en ser tres persones?

T (vol.): Per la meva experiència, hi ha aprenents que són més xerraires i menys tímids que d’altres. La meva tasca ha sigut de moderadora perquè, en el grup de conversa, tothom pugui parlar i l’hora de conversa sigui aprofitada per tothom.

G: Com animaríeu la gent a apuntar-se al Voluntariat per la llengua?

T (vol.): Aquest projecte és una de les millors maneres de fer conèixer la nostra llengua.

C (apr.): La meva experiència ha sigut molt positiva, interessant i enriquidora. Per això, recomano a tothom que s’hi apunti.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!