Esteu aquí

La Remençada de Montornès del Vallès col·labora amb el Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/07/2014 - OC de Montornès del Vallès

Aquesta entitat cultural va  posar en escena el passat 7 de juny l'espectacle del qual pren el nom: La Remençada de Montornès del Vallès. Un cop passada l'estrena de l'espectacle i ara que ja han iniciat la planificació de la  propera edició per al juny de 2015, els responsables d'aquest esdeveniment cultural tan important del municipi han signat un acord de col·laboració amb el Voluntariat per la llengua per tal de donar suport al programa. 

La Remençada de Montornès del Vallès ha signat un acord de col·laboració amb el  Voluntariat per a llengua mitjançant l'Oficina de Català del municipi. Tot i que no havien signat cap acord fins ara, l'entitat ja tenia a vinculació amb el Voluntariat per la llengua ja que alguns dels seus membres ja participaven en el programa com a voluntaris, i a més els alumnes de català coneixien bé la proposta cultural ja que n'havien parlat a les classes i fins i tot algun grup havia treballat a l'aula textos de l'espectacle.

Esperem que d'aquest acord sorgeixen persones voluntàries o aprenentes d'entre els seus associats, o bé que es constitueixin parelles linguísitiques dins de la pròpia entitat, i també que voluntaris, aprenents i alumnes de català coneguin més profundament aquest espectacle musical i de retruc la història de Montornès. 

La Remençada és una gran cantata sobre la revolta dels pagesos de remença catalans contra les duríssimes condicions del vassallatge a què vivien sotmesos. És una història plena de valors, que explica la lluita dels serfs, el lideratge exercit per Bartomeu Sala i la victòria a l'èpica batalla de Montornès, decisiva per a la fi del Feudalisme.

Aquest espectacle es representarà anualment als carrers de Montornès a càrrec d'un centenar de veïns com a actors, cantants i músics. Està concebut com una obra teatral de sis actes que s'escenifiquen a diferents places del poble, en una representació itinerant que el públic segueix.

El text és el Poema de Montornès, obra del novel·lista montornesenc Xavier Bertran i la música és la Cantata dels Remences, obra del compositor Xavier Baurier.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!