Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua de Badalona i Sant Adrià acomiada la temporada amb la IV Trobada de Valoració

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
15/07/2014 - CNL de Badalona i Sant Adrià

Després de donar-los la benvinguda a la sessió de treball, vam separar voluntaris i aprenents per fer una valoració personal i grupal de com es viuen les trobades amb la parella lingüística: què fan durant l'estona de trobada, de què parlen, si aprofiten per fer alguna activitat, si es nota la millora en el nivell de català de l'aprenent, què els aporta com a persones... També vam aprofitar per parlar sobre la gestió del programa Voluntariat per la llengua: les sessions de formació de parelles, la utilitat del material de suport, les activitats que organitzem, l'ús i el servei de les xarxes socials...

Ambdós grups van valorar molt positivament el programa, perquè el fet de posar en contacte les dues persones ajuda l'aprenent a millorar la seva fluïdesa i seguretat parlant en català, i a totes dues parts els aporta un enriquiment personal i cultural (noves relacions, noves cultures, nous entorns).

Les persones que formaven el gup d'aprenents van posar èmfasi a agrair a totes les persones voluntàries la seva generositat per dedicar una part del seu temps personal a ajudar algú que no coneixen, confiant en el criteri de la Blanca Sala i la Rosa López, les dues dinamitzadores del VxL de Badalona i Sant Adrià.

Els voluntaris i les voluntàries van explicitar el seu compromís amb la llengua i la cultura del país, i el seu convenciment que cal ajudar en la integració social i cultural.

Després d'una hora i mitja de treball els grups es van retrobar per continuar conversant d'aquests i d'altres temes al voltant d'una taula i un bon berenar, amb les aportacions de tothom.

Dintre d'uns dies podrem oferir les conclusions d'aquesta IV Trobada de Valoració del VxL, que ens serviran per reorientar i actualitzar les nostres tasques i poder oferir un millor servei tant als voluntaris i aprenents actuals com a les persones que ara hi estan interessades.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!