Esteu aquí

Dinamitzadors de Bolzano visiten Catalunya per estudiar el model de foment de la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
28/06/2014 - CNL de Barcelona

Un grup de 16 estudiants dinamitzadors lingüístics de la província autònoma de Bolzano (Itàlia), on conviuen l'italià, l'alemany i el ladí com a llengües oficials, han visitat Catalunya per estudiar el model de foment de la llengua. El CNL de Barcelona els va oferir participar a una activitat del Voluntariat per la llengua.

Els estudiants, que formen part del curs "Bilingüisme Dinàmic" a Bolzano, cursaran a Barcelona el mòdul "Bona Pràctica: el model català", impartit per la Direcció General de Política Lingüística, on rebran formació sobre com dinamitzar la llengua en els àmbits comercial, associatiu, social i judicial, entre altres.

En la seva visita a Barcelona, aquest grup d'alumnes van tenir l'oportunitat de visitar la Sagrada Família i de fer una activitat amb el Voluntariat per la llengua de la mà del CNL de Barcelona.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es va reunir amb el grup i va destacar que les polítiques de suport a la llengua a Catalunya formen part de la convicció que "és possible construir un país amb una llengua pròpia com el català, compartida amb el castellà, que també és oficial, i amb altres llengües".

Bolzano va adoptar el programa de Voluntariat per la llengua de la Generalitat amb el nom Voluntariat per les llengües, que es va implantar en dues modalitats: Parlem en Alemany, que ha format unes 943 parelles lingüístiques', i Parla amb mi en italià, dirigit a estrangers i que ha format 164 parelles des del 2012.

La Generalitat va signar al març un conveni amb la província autònoma de Bolzano per cedir-li una aplicació informàtica que permet gestionar el programa i avaluar-ne els participants.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!