Esteu aquí

Can Deu acull un nou acte de formació de parelles lingüístiques

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
07/07/2014 - CNL de Barcelona

En un escenari incomparable, el Centre Cívic Can Deu de les Corts, el passat 7 de juliol va celebrar-se un nou acte de constitució de parelles lingüístiques.

Sílvia Aregall, en nom de la delegació de les Corts del CNL de Barcelona, va donar la benvinguda als assistents i va emmarcar l'acte dins de les activitats de promoció del còmic en català, que serà una de les properes campanyes que engegarà el CNL de Barcelona.

La Consellera de Cultura del Districte de les Corts, Àngels Ventura, va convidar voluntaris i aprenents a passejar i conèixer a fons tots els racons de les Corts, especialment el barri antic, on trobaran gent acollidora disposada a ajudar-los en la pràctica del català. El representant de l'Eix Comercial Sants-les Corts, Jofre Pruna, va fer una referència al Capità Britània, còmic que forma part de la cultura juvenil d'una generació, i va instar a tenir la força dels superherois per defensar la llengua.

Després de la intervenció de Marcel Pellejà per fer cinc cèntims del programa del Voluntariat, va prendre la paraula i el micròfon en Leslie, cantant dels Sírex, que va conduir el joc per fer les parelles lingüístiques mitjançant unes cartolines amb dibuixos de personatges de còmic que havien rebut els participants a l'entrada. Leslie, amb el seu estil informal, espontani i divertit, va fer de mestre de cerimònies dels aparellaments i va amenitzar les presentacions amb comentaris personals i trempats.

Finalment, Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, va agrair en Leslie la seva funció de "capellà" a l'acte i va advertir sobre dos dels grans perills que amenacen el català: la facilitat dels catalanoparlants per canviar de llengua i la vergonya que sovint impedeix practicar-lo a les persones que l'aprenen.

L'acte va acabar amb una foto de família de tots els participants.

Àlbum de fotos de l'acte

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!