Esteu aquí

Acte final de la gimcana "A l'abril cada paraula val per mil" a Sant Adrià de Besòs

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
27/05/2014 - CNL de Badalona i Sant Adrià

La implicació en el joc de 123 botigues de la ciutat i parades del mercat municipal, moltes de les quals són també Establiment col·laborador de Voluntariat per la llengua, ha estat clau perquè la gimcana hagi agradat tant entre la població adrianenca. La seva col·laboració consistia a penjar el cartell amb la paraula a l'aparador o en un lloc ben visible durant el mes de durada de la gimcana, des del dia de Sant Jordi, i atendre les consultes de les persones que s'hi adreçaven.

L'acte final, que tenia com a motiu la relació entre l'evolució de les llengües i la importància de la seva transmissió oral, es va iniciar amb Joan Soler i Amigó i la xerrada "L'origen d'una llengua", en què va relacionar la formació de la llengua catalana -els seus sons, les seves paraules i expressions- amb els diferents pobladors de la península. Al costat, Nadia Ghulam va explicar tot seguit un conte popular afganès recollit en el llibre Contes que em van curar, del qual és coautora amb Joan Soler.

Tot seguit es va procedir al sorteig de les tres butlletes guanyadores del joc "A l'abril cada paraula val per mil", d'entre les 25 finalistes -d'un total de 564 butlletes procedents de les urnes repartides per diversos barris de la ciutat.

Gregorio Belmonte i Filo Cañete, regidors d'Educació i de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià respectivament, i Pere Garcia, president de l'Associació de Comerciants Sant Adrià Centre en representació dels botiguers, van lliurar els premis, que consistien en vals de compra per gastar en els comerços de Sant Adrià de Besòs i un lot de llibres cadascun.

Mentre els assistents arribaven es van anar projectant fotografies dels grups de persones que hi han anat jugant, i que són obra de l'Agrupació Fotogràfica Sant Joan Baptista, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua que documenta les activitats del CNL en territori adrianenc, i a la qual expressem el nostre agraïment. Aquestes imatges es poden veure també al blog "A peu per Sant Adrià".

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!