Esteu aquí

Emotiva experiència de l'Ester i la Beatriz com a parella lingüística

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
21/05/2014 - CNL de Girona

Arran d'un conveni de col·laboració entre el Centre de Normalització Lingüística de Girona i la Fundació Elna, que atèn a persones amb discapacitat intel·lectual lleu i moderada, s'ha dut a terme una prova pilot de Voluntariat per la llengua en aquest àmbit de la diversitat funcional amb una voluntària de la Fundació i una aprenenta del Servei de Català del Gironès.

Aquesta parella es trobava a Cassà de la Selva, cada dilluns, de gener a maig. Les trobades les feien tot passejant en llocs on l'Ester li anava bé treballar el tema que s'havia preparat (un supermercat, una botiga de roba, un restaurant...).

Els continguts que van treballar són:  Història i actualitat sobre els seus llocs d’origen, menjars, les hores, menús, peces de roba, com explicar contes en català, jeroglífics i passatemps, preparació de la participació en l’acte Poemes del món de Llagostera, etc.

Segons la Beatriz (aprenenta del SCC del Gironès), les propostes aportades per l'Ester (la seva voluntària, de la Fundació Elna) eren molt interessants perquè sempre hi buscava un caire molt funcional. Les va poder dur a la pràctica amb la seva família, sobretot amb el seu fill gran. Alhora eren molt entretingudes, ja que per poder treballar els diferents continguts l’Ester proposava maneres molt diverses i materials variats, com els passatemps, jeroglífics, contes i tot tipus de material com la declaració del DDHH, trencaclosques, jocs, etc.

Us convidem a conèixer els comentaris que la Beatriz i l'Ester han fet sobre l'experiència al blog de VxL

La bona valoració de la prova pilot per part del CNL i de la Fundació ha fet que el curs vinent s'hagi previst d'ampliar el programa VxL entre  els membres de la Fundació Elna.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!