Esteu aquí

Parelles lingüístiques de la Selva se sumen a les 750 persones que participen a la marató de lectura de poemes de Joan Vinyoli

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/05/2014

Voluntaris, aprenents, alumnes del cursos de català i persones de molts àmbits diferents van llegir versos del poeta Vinyoli per commemorar el seu centenari.

La lectura continuada, durant dotze hores (de 8 del matí a 8 del vespre), de l'obra de Joan Vinyoli es va fer a la Biblioteca de Santa Coloma de Farners, que porta el nom de l'il·lustre poeta.

El tret de sortida de la marató va anar a càrrec de l'alcalde de Santa Coloma de Farners i president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Girona, Antoni Solà, que, juntament amb altres regidors del consistori colomenc, van llegir els primers versos del dia.  

Van participar en la marató alumnes de l'Institut de Santa Coloma de Farners i de les tres escoles de la ciutat (Sant Salvador d'Horta, Castell i la Salle). Van llegir poemes alumnes de cicle mitjà i superior. Pel que fa als alumnes de cicle inicial (P3, P4 i P5), van fer un dibuix sobre el poema "Si de nit", del recull Domini màgic. Els dibuixos es van exposar a la sala d'actes de la biblioteca, on es feia la lectura continuada.

També van participar-hi un grup d'alumnes del CFA la Selva i un grup d'Educació Permanent del Centre Municipal d'Adults de Santa Coloma de Farners.

Cap al vespre, també van llegir poemes de Vinyoli participants en l'actual edició del programa Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català de Santa Coloma de Farners.

Va cloure la jornada una actuació de la coral infantil de l'Escola de Música Josep Carbó, que va interpretar una poema de Vinyoli musicat per en Jaume Saurina, que també assistia a l'acte.

Van organitzar la marató de lectura de Joan Vinyoli el Centre Municipal d'Educació i el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració de l'Escola de Música Municipal Josep Carbó, el CFA la Selva, l'Escola d'Adults i els centres d'educació primària i secundària de Santa Coloma de Farners.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!