Esteu aquí

La Unitat Oberta de Montilivi s'adhereix al Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/05/2014 - CNL de Girona

El mes d'abril es van presentar dues parelles lingüístiques a la Unitat Oberta Montilivi (Centre depenent de la Direcció General de Mesures Penals Alternatives i de Justícia) de Girona.

El programa pilot es va iniciar amb dues parelles lingüístiques en què els voluntaris, en Pere i la Maria Gràcia, amb llarga experiència dins el Voluntariat per la llengua, conversen setmanalment en català amb un jove d'Hondures i un altre del Marroc respectivament.

L'objectiu del Voluntariat per la llengua en aquests centres educatius, en què es treballa en col·laboració amb el Departament de Justíca,  és crear espais de comunicació i d'ensenyament - aprenentatge entre els joves i procurar que utilitzin el català en converses informals i de la vida quotidiana, de tal manera que es puguin desenvolupar i relacionar, en un futur immediat,  en l'entorn social. A més, se'ls dóna la possibilitat de contactar amb un adult i vincular l'ús de la llengua catalana a experiències positives i enriquidores.

Des d'ara i fins al juny, voluntaris i aprenents es trobaran a fora del centre per conversar en català i les parelles podran gaudir de tots els descomptes i avantatges en equipaments i activitats culturals o d'altres que els ofereix el Voluntariat per la llengua.

El requisit per als aprenents d'aquest centre és ser majors d'edat, tenir un coneixement bàsic de català oral i estar alfabetitzats. En el cas dels voluntaris, a més de parlar català, han de complir les condicions establertes pel centre.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!