Esteu aquí

Toni Soler: "El Voluntariat per la llengua és un bon invent"

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
14/05/2014 - CNL de Barcelona. Delegació de Nou Barris
Toni Soler, durant la intervenció a l'acte

Una vintena de parelles lingüístiques es van incorporar el 14 de maig al programa Voluntariat per la llengua, en un acte organitzat per la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona, a l'Ajuntament d'aquest districte, en el qual va participar el televisiu historiador Toni Soler.

"Catalunya és una 'microEuropa', un petit país que ha de gestionar la seva diversitat social, ideològica, ètnica i lingüística; i no hi ha res més europeu que gestionar la diversitat en democràcia". Toni Soler, el comissari del Tricentenari a la ciutat de Barcelona, va dirigir aquestes paraules a les noves parelles lingüístiques. L'historiador va explicar que ell també va tenir una parella lingüística i, en base a la seva experiència, va afirmar que el Voluntariat per la llengua "és un bon invent" Soler va oferir als assistents una xerrada sobre la Guerra de Successió (1713-1715) i la derrota de Catalunya que commemora el Tricentenari, tot i que també "commemorem que, malgrat tot, Catalunya continua sent aquí i els catalans estem contents d'haver sobreviscut".

Soler va convidar l'auditori a participar en les activitats que es duen a terme a Barcelona durant aquest any amb motiu del Tricentenari, entre elles l'exposició "1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula", que actualment és a l'Ajuntament de Nou Barris.

Busca la teva parella

Tot seguit, Aurora Cupane, dinamitzadora de la delegació del CNL a Nou Barris, va convidar els aprenents i voluntaris a trobar la seva parella lingüística corresponent tot jugant a Busca la teva parella, un joc ambientat en el 1714. Després, Marcel Pellejà va explicar el funcionament del programa VxL, "d'origen lingüístic amb un horitzó social". Finalment, Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, va encoratjar les noves parelles lingüístiques a parlar el català tan com puguin i va explicar que "Catalunya és un model de convivència lingüística".

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!