Esteu aquí

Una cinquantena d'alumnes practiquen el català en establiments col·laboradors del CNL de Reus

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
23/06/2022 - CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

Gairebé una cinquantena d’alumnes del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura han fet pràctiques lingüístiques durant aquest tercer trimestre.  

 

Durant el maig i juny els alumnes dels cursos de català presencials de Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant han tornat a participar en les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL) organitzades pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL). 

 

L’activitat és obligatòria per als alumnes de Bàsic 3 però també es recomana a l’alumnat dels cursos de nivell elemental ja que les converses proposades serveixen per reforçar els coneixements i practicar el català en espais reals amb l’ajuda dels comerços adherits al VxL. Aquest trimestre els alumnes de l’Elemental 3 de Reus i Cambrils s’han animat a tornar-les a fer perquè, segons han comentat, ara mateix ja se senten més segur a l’hora de parlar en català.  

 

En cada municipi cada alumne havia de visitar tres establiments col·laboradors d’un total de deu que proposava el CNL i, en finalitzar, el responsable de l’establiment havia de segellar el fullet que portava l’alumne per certificar que hi havia mantingut una petita conversa en català. A Reus hi han participat Cal Serret, Oxygen Gastrobar, Taverna Despertaferro, Interfinques, Llibreria la Lluna,  Òptica Novalent, Casa Borrull, Farmàcia Suñer, Stil Barberà, Niepce; a Cambrils, la Llibreria Torrevisca, Quin cacau!, Electrònica Sergi, Òptica Art Visual, Ferreteria L’Estació, Rosa Modes, Pinsos i Llavors Martí, Perruqueria Raquel, Llibreria Escrivà i Cinema Rambla de l’Art i a l’Hospitalet de l’Infant,  la Papereria Cèlia, La Llibreria, Siurell SCP, Electrohogar Gisbert, Electrodomèstics Zambudio, Roba Íntima Marta Escoda, Joguines Carreres, Fast & Clean, Jaume Cire Centre Veterinari i Deviteca. Espai Gastronòmic. 

 

 

Un cop més, els alumnes de Reus, Cambrils i l’Hospitalet han fet una valoració positiva de les pràctiques. Els alumnes de Cambrils han comentat que han estat molt ben atesos per les persones dels comerços, que els han parlat tota l’estona en català i que, superada la vergonya inicial, ells també s’han animat a parlar en català. Després, les alumnes de l’Hospitalet de l’Infant que hi ha participat han explicat que tots els establiments han sigut molt amables, fins i tot algú les corregia, cosa que han valorat positivament. També els ha agradat que els botiguers els donessin conversa, que no es limitessin a respondre les preguntes, sinó que els preguntessin coses a elles. I per últim, els alumnes de Reus han afegit que gràcies a les pràctiques han pogut conèixer llocs i coses de Reus que no sabien. 

 

Durant el mes de juliol es faran cursos presencials i intensius de nivell inicial i bàsic a Reus i Cambrils. La plataforma d’inscripció i tràmits per inscriure’s en línia s’obrirà el 27 de juny a les 9 h i es tancarà el 30 de juny a les 20 h. Per a les inscripcions presencials, consulteu l’horari de cada servei. 

 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure’s directament al web www.vxl.cat o en poden demanar més informació al CNL de l’Àrea de Reus (c. de l’Àliga de Reus, 1, Reus), vxl.reus@cpnl.cat, al 977 128 861 o al 634 740 079.   

  

 

Juny de 2022 

  

 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!