Esteu aquí

Torna a viure la màgia de l’estiu amb una parella lingüística del Voluntariat per la llengua!

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
22/06/2022

Les vacances i l’estiu en general són períodes ideals per tenir noves experiències i conèixer llocs, cultures i persones diferents. Una manera de fer-ho és participar en el Voluntariat per la llengua (VxL), que manté oberta la inscripció per a voluntaris i aprenents i la formació de noves parelles lingüístiques durant tot l’any. A més, la modalitat virtual del programa permet fer les converses per practicar el català des de qualsevol lloc i en qualsevol moment per videoconferència. És per això que de participants en el VxL n’hi ha arreu del món (gairebé a un cinquantena de països actualment) i que ser fora del lloc de residència habitual (per un viatge de feina o per vacances, per exemple) ja no és motiu per no trobar-se amb una parella lingüística.

Per ser voluntari del VxL només cal ser major d’edat i parlar català (no cal saber-lo escriure ni tenir-ne cap certificat de coneixements) i el compromís que s’adquireix és el de conversar una hora a la setmana en català amb l’aprenent que el dinamitzador de VxL assigni en funció de la disponibilitat i preferències de les fitxes d’inscripció.

L’exposició itinerant del VxL segueix rodant pel país!

Qualsevol persona que vulgui saber més sobre el programa pot aprofitar també l’estiu per veure l’exposició “Quan parles fas màgia”, que recorrerà tot el territori de Catalunya. Consulteu en aquesta pàgina de Llengua Catalana quan serà a prop del lloc on viviu o estiuegeu.

L’exposició “Quan parles fas màgia” s’emmarca en la campanya del mateix nom, que té altres elements com ara trucs de màgia per promoure la conversa en català de la qual se’n pot veure un tast en aquest vídeo.

A través de la nova campanya, iniciada l’any 2020 en un context especialment complicat a causa de l’alerta sanitària, el VxL va mantenir la il·lusió pel programa amb la metàfora de la màgia i la capacitat de fer créixer el català gràcies a les converses entre persones que s’enriqueixen mútuament amb noves coneixences i experiències.

Activitats complementàries en català per a tots els gustos

Tampoc no s’aturen durant el període estival les activitats complementàries que el VxL ofereix. El 28 de juny, per exemple, hi haurà la presentació del llibre "Poe" a La Llar del llibre, establiment col·laborador del VxL de Sabadell. L'endemà, en el marc de la cloenda del curs i del VxL 2021-22 d'Esparreguera, se celebrarà la 14a Trobada Gastronòmica Intercultural, en què l'alumnat del cursos de català per a adults i les parelles lingüístiques de l'Oficina de Català portaran menjar típic de la seva terra per a compartir-lo amb tothom. A Cubelles, com a cloenda el 30 de juny de les Tertúlies de VxL que organitza el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, hi haurà xeflis i un brindis a la salut de la llengua i de totes les parelles lingüístiques.

Consulteu totes les propostes a l’agenda del portal de VxL i també a través de les xarxes socials del programa.

Per tal d’engrescar més persones a participar en el VxL com a voluntaris perquè puguin formar parelles lingüístiques amb els aprenents en llista d’espera, aquest estiu es difondran a les xarxes socials missatges engrescadors amb l’etiqueta #VxLEstiuMàgic.

separador

separador

Ja som 170.000 parelles 
i continuem creixent!