Esteu aquí

52 comerços asseguren ja l'ús social del català a Vallirana

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
27/05/2022 - OC de Vallirana

Al Baix Llobregat centre i nord hi ha 1.000 comerços i a tot Catalunya, 5.000 compromesos amb el català

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, amb seu a Molins de Rei, consolida la implicació del comerç local en la promoció de l'ús de la llengua mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua catalana arribant a 1.000 comerços col·laboradors al Baix Llobregat centre i nord.  

A Vallirana ja són 52 els comerços adherits al programa, la gran majoria identificats amb un adhesiu del programa a la porta, amb el qual es comprometen a parlar en català als clients i clientes que s'hi adrecin en aquesta llengua, encara que els costi fer-ho, i a col·laborar activament amb les iniciatives dutes a terme des de l'Oficina de Català de Vallirana.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

A Catalunya hi ha una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que formen part del Voluntariat per la llengua des de l'any 2007. Feina que el CPNL ha anat fent durant tots aquests anys. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!