Esteu aquí

90 comerços asseguren ja l'ús social del català a Corbera de Llobregat

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
13/05/2022 - Corbera de Llobregat

Al Baix Llobregat centre i nord hi ha 1.000 comerços i a tot Catalunya, 5.000 compromesos amb el català

 

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb seu a Molins de Rei, consolida la tendència dels darrers 4 anys a implicar el comerç local en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua. 1.000 són els establiments col·laboradors que s'han compromès a garantir un espai d'ús de la llengua catalana.

A Corbera de Llobregat, 90 comerços estan compromesos en aquest sentit a fomentar l’ús social del català amb la seva clientela. La majoria s’identifiquen amb un adhesiu del programa a la porta, amb el qual es comprometen a parlar en català als clients i clientes que s’hi adrecin en aquesta llengua i a col·laborar activament amb les iniciatives dutes a terme des de l’Oficina de Català de la població.

El Voluntariat per la llengua, encaminat a usuaris en particular, a establiments en general o a entitats corberenques, és un programa viu i durant tot l’any va afegint adhesions noves.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!