Esteu aquí

Ileana Belfiore, una voluntària de Sant Cugat nascuda a Itàlia, premi Pompeu Fabra

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
28/04/2014

Dimarts 8 d’abril va tenir lloc el lliurament de la cinquena edició dels Premis Pompeu Fabra a l’Auditori del Palau de la Generalitat en un acte presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i en el qual també va participar la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, i l’escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira.

Amb els premis Pompeu Fabra, instituïts l’any 2008, la Direcció General de Política Lingüística reconeix les aportacions al foment de l'ús de la llengua catalana que s'atorguen en sis categories.

La guanyadora del Premi Pompeu Fabra de la categoria incorporació a la comunitat lingüística catalana ha estat Ileana Belfiore, una italiana que va arribar a Catalunya l'any 2007 i que es va apuntar als cursos de català del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell i al Voluntariat per la llengua (VxL) com a aprenenta.

L’any 2010, l’Ileana va obtenir el Nivell C de català i el Nivell D el 2011. Va cursar, a més, un Postgrau de correcció en català el 2012 i va participar com a representant del VxL en l'acte de celebració dels 30 anys de la Llei de Normalització Lingüística al Parlament de Catalunya el juliol del 2013. Actualment fa de voluntària del VxL de Sant Cugat i segueix participant en les activitats adreçades al VxL.

Belfiore va destacar en el seu discurs la importància  de defensar, promoure i compartir la llengua catalana.

Els altres guanyadors dels V Premis Pompeu Fabra, impulsats pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística, han estat el grup musical Manel, el filòleg Joan Melià, els establiments Viena , la revista cultural Núvol i el projecte Rossinyol de la Universitat de Girona i la Fundació Servei Solidari.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!