Esteu aquí

"Doblem en català?", un original taller per practicar la llengua la Diada de Sant Jordi

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
23/04/2014

"Obres la boca i parles", així de fàcil i divertit ho explicava en Francesc Fenollosa, professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València i traductor-adaptador professional per al sector audiovisual valencià, als 21 participants en el Voluntariat per la llengua assistents al taller "Doblem en català?".

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística (DGPL) i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha donat el tret de sortida a aquesta activitat emmarcada en la Jornada de Portes Obertes que la DGPL ha organitzat la Diada de Sant Jordi. En la seva benvinguda als assistents, ha volgut destacar la importància de fer que l'aprenentatge de la llengua es pugui desenvolupar també en entorns lúdics i diferents als habituals i ha convidat tothom a gaudir de la proposta.

Els voluntaris i aprenents assistents, procedents del centres de normalització lingüística de Sabadell, Cornellà, l'Heura, Terrassa i Rubí, Roses, el Prat de Llobregat, Barcelona i Badalona i Sant Adrià, han pogut experimentar l'ofici de doblador posant veu a pel·lícules clàssiques, d’animació infantil i documentals. Tant els voluntaris com els aprenents (de nacionalitats diverses) han anat guanyant seguretat i fluïdesa, obedients al "cinc i acció!" amb què Fenollosa marcava les seves intervencions davant el micròfon, al llarg de les dues hores en què ha transcorregut el taller, al Centre de Documentació.

Doblem en català? és un projecte innovador impulsat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de les actuacions que du a terme per fomentar les comunicacions orals en català. Té com a objectius fomentar l’ús oral del català en contextos informals a través d’una activitat lúdica i dinàmica com aquesta, conèixer i comparar els diferents registres i varietats lingüístiques que es poden utilitzar segons el context i promoure el català en l’àmbit audiovisual, entre d’altres.

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!