Esteu aquí

Protagonistes de l'exposició "Quan parles fas màgia" visiten el Gaudí Centre de Reus

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
10/01/2022 - CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

El diumenge 2 de gener alguns protagonistes de la campanya "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la llengua (VxL) van visitar l'exposició que duu el mateix nom al Gaudí Centre de Reus, espai que va acollir aquesta mostra organitzada per la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) fins al 6 de gener.

A Reus, els participants del Voluntariat per la llengua o altres persones que tenien interès a veure l'exposició podien visitar la mostra de franc a l'interior del Gaudí Centre. Amb la finalitat que els protagonistes de la campanya també poguessin conèixer aquest espai museístic, l'Ajuntament de Reus i el CNL de l'Àrea de Reus van convidar els protagonistes de l'exposició a visitar aquest edifici dedicat a la figura de l'arquitecte. A més a més, l'Agència de Promoció de Reus va oferir als protagonistes la possibilitat de conèixer de primera mà altres espais de la ciutat, de manera que alguns dels convidats van poder visitar també l'Institut Pere Mata, edifici modernista de l'arquitecte Domènech i Muntaner. Tots van estar molt agraïts per la deferència que la ciutat va tenir en convidar-los i en van gaudir molt.

La campanya "Quan parles fas màgia" de la Secretaria de Política Lingüística es va posar en marxa la tardor del 2020 i està protagonitzada per participants reals del VxL, voluntaris i aprenents que van ser seleccionats a partir d'un càsting al qual s'hi van presentar més de 200 persones dels 22 centres de normalització lingüística de tot el territori i compta amb anuncis de televisió, falques de ràdio, exposicions, marxandatge i imatges que es difonen a través de les xarxes socials.

El Voluntariat per la llengua és un programa de foment del català a través de la creació de parelles lingüístiques i el missatge d'aquesta nova campanya gira a l'entorn de la màgia, tant en sentit literal, a través dels elements visuals en general i dels trucs que es poden veure en els espots, com en sentit metafòric, mitjançant conceptes com ara la màgia del voluntariat, de la llengua o del treball en xarxa, que al Gaudí Centre s'han relacionat amb àmbits específics de la vida i la professió d'aquest geni universal.

A partir de l'11 de gener i fins a l'1 de febrer l'exposició es podrà veure al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (c. de l'Àliga de Reus, 1), coincidint amb l'inici dels cursos de català del segon trimestre.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!