Esteu aquí

Suport del comerç local de l’Alt Penedès a la promoció del català

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
10/01/2022 - CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

Suport del comerç local de l’Alt Penedès a la promoció del català

A l'Alt Penedès, durant el segon semestre del 2021, un total de 48 establiments comercials han renovat l'adhesió al programa del Voluntariat per la llengua (VxL)

Compromís mantingut

Entre els mesos de juny i desembre de 2021, el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès va tornar a contactar amb una part dels establiments que havien format part durant els últims anys del programa del Voluntariat per la llengua per proposar-los de continuar donant suport a la promoció del català en l'àmbit comercial. També va reprendre el contacte amb els establiments del VxL l'Oficina de Català de Sant Sadurní d'Anoia. Fruit d'aquests contactes, un total de 48 establiments que havien de renovar el seu compromís com a establiments col·laboradors del VxL, l'han renovat per dos anys més.

A Vilafranca del Penedès són els 38 establiments següents: Bar Restaurant La Societat, La Bodega, Don Pan, Castell de Mediona, Forn de pa J Rius, Prontomoda Ca la Lupe, Herbodietètica Maria, Llibreria Anna, Mobles Penedès, Farmàcia Olivé, L'Arrel, Merceria Ramon Sala, Joan Cardó Perruqueria, Llibreria La Cultural, Tintoreria Juncosa, Llongueras Vilafranca, Som Viatges, Centre Mèdic Vilafranca, Montse Domingo Distribucions, Clima Penedès, Pintures Janer, Juguettos, Òptica Roig. L'Òptica de Vilafranca, Òpera Joies Vilafranca, Òptica La Girada, Òptica Vistaoptica, Viajes Ecuador, Serra Experiència Immobiliària, Foto Espirall, Petit Squash Fleca, Joan Cardó Perruqueria, Cal Sedasser, Carns Uberni, Pizzeria Tresviso, Bar l'Ateneu, La Bota del Racó, Cal Ramon i Foto Espirall.

A Sant Sadurní han renovat els 10 establiments següents: Creixell i Costa, Electrodomèstics Robles, Parera Assessors, Juguear, Cal Feru, Pintures Janer, Cansaladeria Cal Miqueló, Vímets, Òptica Sant Sadurní i Antiga Farmàcia Maria Roca.

Aquests establiments formen part de les xarxes locals de punts de venda que mostren el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua. Les adreces de tots els establiments participants en el VxL es poden consultar a: /xarxa/cnlaltpenedes/vxl/establiments

Col·laboracions concretes

Durant els últims anys i fins a començaments del 2020, aquesta complicitat es concretava en dues actuacions estables: a la primavera s'organitzava un concurs lingüístic i al llarg de l'any i, especialment a la tardor, els aprenents dels cursos de català feien pràctiques de compra en aquesta llengua amb l'ajuda del personal dels establiments adherits al VxL.

Durant el primer trimestre del curs 2021-2022 s'han reprès les pràctiques lingüístiques dels alumnes dels cursos de català que volen reforçar la seva fluïdesa oral i que fan tres visites puntuals a alguns d'aquests establiments per posar a prova les seves habilitats lingüístiques.

Els serveis locals de català de l'Alt Penedès valoren molt positivament la complicitat dels comerços que participen en les diferents iniciatives per promoure la presència del català en les relacions comercials, sobretot en les relacions amb els nous parlants de català que s'estan incorporant a la nostra comunitat lingüística.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!