Esteu aquí

Trobar en la llengua un tresor meravellós i en el Voluntariat per la llengua, una amiga

La Lis és veneçolana, viu a Colòmbia i conversa en català a través de vídeoconferència amb l'Encarni, nascuda i resident a Alacant. Fan les seves trobades per anar practicant la llengua des de principis d'aquest any 2021. Són una de les parelles lingüístiques en modalitat virtual que gestiona el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Roses.

Aquí teniu el testimoni de la Lis (aprenenta) sobre la seva experiència en el Voluntariat per la llengua i també un parell de vídeos que va fer per mostrar-li a l'Encarni (voluntària) el lloc on estudiava:

L’últim any he viscut molts reptes nous per mi, uns més difícils que els altres i aprendre català ha sigut com un bot salvavides entre tanta bogeria. Els últims mesos he necessitat imaginar-me lluny de moltes coses que em feien mal i encara que no ho buscava, he trobat en la llengua un tresor meravellós i gràcies al Voluntariat per la Llengua, una amiga amb qui he parlat moltes hores i amb qui tinc moltes coses en comú, com ara la professió.

La riquesa de les paraules en català, les expressions, la sonoritat és difícil d'oblidar, és una llengua alegre, amb moltíssima vida i que val la pena que no la deixem perdre, perquè és part d’una identitat cultural molt bonica. Us felicito molt tot l'esforç que feu per mantenir-la viva, sense pretensions i amb molt d’amor a tot allò que representa. Moltes gràcies!

Lis Vielma, aprenenta en la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua del CNL Roses

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!