Esteu aquí

Fils de conversa: nou interactiu per practicar el català

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
30/04/2021

La primera unitat de Fils de conversa, el nou interactiu per practicar el català, ja es pot consultar al web de Llengua catalana i s'ha afegit també a l'apartat Materials del web del Voluntariat per la llengua (VxL).

Els Fils de conversa s’adrecen als participants del VxL, als professors de català per a adults, centres educatius, escoles d’adults, entitats d’acollida, alumnes i  tothom qui vulgui aprendre i practicar català. Un dels punts destacats de l’eina és que es pot fer servir des dels dispositius mòbil: ordinador, tauleta i telèfon mòbil.

Fils de conversa consta de 10 unitats que tracten temes d’actualitat. Cada unitat s’estructura en 4 blocs anomenats Fils: "Mira i parla", "Escolta i parla", "Guaita i opina", "Parlem-ne i fem". Cadascun dels fils proposa 4 activitats per introduir vocabulari, fomentar la lectura, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa.

Totes les activitats tenen un component lúdic que fa que practicar la llengua sigui molt amè i distès, alhora que permeten l’empoderament digital dels usuaris. Un vídeo, un àudio, una lectura breu o una imatge són el punt de partida de les activitats que tenen per objectiu estimular  l’expressió oral. Algunes són interactives i autocorrectives: tasques d’arrossegar i deixar anar, marcar paraules en un text, ordenar una seqüència d’imatges, jocs de girar cartes, targetes didàctiques, jocs de memòria, sopa de lletres i altres…

Aquí en teniu un exemple:

 

Després de la publicació de la primera unitat, cada final de mes s’oferirà una nova unitat fins a completar tota l’eina el febrer de 2022. Les 10 unitats engloben més de 300 activitats que promouen la interacció i la conversa. Tenint en compte que és un recurs en construcció, al mateix web hi haurà un apartat obert a la participació per millorar-lo progressivament. 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!