Esteu aquí

Es presenta un nova edició del VxL a Gelida

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
24/03/2021 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Es presenta un nova edició del Voluntariat per la llengua a Gelida 

Durant deu setmanes 7 parelles lingüístiques s'organitzaran per conversar en català a la població de l'Alt Penedès.

El 18 de març passat va tenir lloc la presentació d'una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Gelida. L'acte, que va tenir lloc a la plaça de l'Escorxador, va acollir una desena de persones, entre voluntaris i aprenents d'altres edicions i persones que s'incorporen de nou al programa per conversar en català. En aquesta ocasió hi haurà en funcionament set parelles lingüístiques, de les quals algunes continuen les converses de l'edició anterior i d'altres les inicien amb una nova parella lingüística.

Com a representant de l'Ajuntament, hi va assistir la tècnica d'Educació, Cristina Mollà, i com a representant del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, la dinamitzadora del programa, Gemma Garcia, que va donar les orientacions i va organitzar les parelles que començaran les trobades o bé les continuaran de l'edició anterior. A partir d'aquesta data iniciaran les sessions, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

VxL a l'institut Gelida

Com a novetat d'aquesta edició, el 13 d'abril, dos voluntaris i un aprenent explicaran la seva experiència de Voluntariat per la llengua a nois i noies de l'Institut Gelida. Així, aquest institut iniciarà el projecte de converses en català a les aules entre joves catalanoparlants i d'altres que necessiten la pràctica de la llengua per avançar en els estudis i per millorar la comunicació en les relacions socials.

L'Ajuntament de Gelida és un organisme adherit al Voluntariat per la llengua i, gràcies a aquesta col·laboració, el programa és present al municipi des de l'any 2008, renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!