Esteu aquí

Girona ressalta la diversitat lingüística en el Dia Mundial de la Poesia

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
23/03/2021 - CNL de Girona

Ahir va tenir lloc a Girona la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. L'Auditori Irla es va omplir per escoltar poesia en diverses llengües, fins a 11 de diferents. Els lectors van llegir No em despulleu de Felícia Fuster, la poetessa escollida per la Institució de les Lletres Catalanes, l'any que es commemora el centenari del seu naixement.


L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la presidenta d'Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig, i del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà, que va destacar la figura de Felícia Fuster i el paper de la poesia en la nostra societat. A més, va remarcar la tasca integradora que es fa a través de la llengua i la cultura. A l'acte hi van assistir autoritats locals, del Departament de Cultura, així com de diverses entitats.

Un any més, l'acte va comptar amb la col·laboració de l'Aula d'Escriptura i alguns dels seus alumnes van ser els encarregats d'obrir les lectures amb poemes de creació pròpia. A continuació, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua i alguns convidats van llegir el poema de Felícia Fuster en una desena de llengües, entre les quals hi havia búlgar, anglès, francès, romanès, alemany, xinès, portuguès, esperanto i castellà. Xavier Bataller i Roser Belastegui, de la Fundació Astrid 21, van ser els encarregats d'encetar les lectures, en aquest cas en català. Al mateix temps, se signava amb la llengua de signes catalana. Dues de les lectores van fer-ho a través d’un vídeo, per posar en valor el paper de la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua, que ha agafat molt de protagonisme arran de la pandèmia.

Les lectures de la poesia es va anar intercalant amb música, interpretada per la soprano Alba Bosch, que va interpretar diferents peces d'Eduard Toldrà que eren poemes de Josep Carner i Tomàs Garcés.

Una gran vetllada que va servir per tornar a la presencialitat més d’un any després de l’aturada de les activitats arran de la pandèmia.

 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!