Esteu aquí

Declaració d'accessibilitat

Declaració d'accessibilitat del web vxl.cat

El Voluntariat per la llengua (VxL) aposta per assegurar l'accessibilitat digital de les persones amb discapacitat. Estem millorant contínuament l'experiència d'usuari per a tothom i mirant d'aplicar els estàndards d'accessibilitat més rellevants. Aquest compromís també el fem d'acord amb el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, relatiu a l'accessibilitat de llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic.

Estat d'acompliment

Les Directrius d'accessibilitat al contingut web (WCAG) 2.1 defineixen els requisits per als dissenyadors i desenvolupadors per millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat. Aquestes directrius defineixen tres nivells de conformitat: Nivell A, Nivell AA i Nivell AAA. El web de vxl.cat és parcialment conforme amb el nivell A de WCAG 2.1. Això significa que part del contingut no s'ajusta a l'estàndard d'accessibilitat.

Funcions d'accessibilitat

  • Les pàgines estan estructurades amb elements semàntics com la capçalera (header), la navegació (navigation), el contingut principal (main) i el peu de pàgina (footer), la qual cosa us pot ajudar a moure-us més ràpidament entre els diversos elements.

  • Els encapçalaments de nivell 1 marquen l'àrea de contingut principal de cada pàgina i a partir d'aquí l'estructura de cada pàgina segueix un ordre d'encapçalaments lògic.

  • Cada pàgina d'aquest lloc web té enllaços de "saltar al contingut" i "saltar al menú" a la part superior i un enllaç de "tornar a començar" a la part inferior.

  • Les imatges es descriuen amb equivalents de text (ALT) per garantir que tothom pugui accedir al contingut gràfic.

  • Heu de poder ampliar cada pàgina fins a un 300% sense cap problema.

  • Els colors d'aquest lloc web s'han escollit a cada pàgina per garantir un contrast de color suficient.

  • Tots els components d'aquest lloc web són accessibles mitjançant el ratolí, el teclat o el tacte.

Aquest lloc web s'ha testejat en navegadors i dispositius moderns i antics, a més d'eines d'avaluació d'accessibilitat com ara WAVE, Accessibility Insights i el lector de pantalla ChromeVox.

Contingut no accessible

Sabem que algunes parts d'aquest lloc web no són accessibles: de vegades, incrustem suports d'àudio o vídeo a les nostres pàgines que potser no es descriuen adequadament.

Si trobeu suports o elements confusos, podeu enviar-nos un correu electrònic i fer-nos-ho saber.

També sabem que la majoria de documents PDF antics no són totalment accessibles al programari de lector de pantalla.


Feedback

Agraïm els vostres comentaris sobre l'accessibilitat de cpnl.cat. Informeu-nos si trobeu barreres d'accessibilitat en aquest lloc web:

Aquesta declaració ha estat creada el febrer de 2021.

Última revisió: febrer de 2022.