Esteu aquí

Premi Pompeu Fabra 2020 a la coral Canta amb el cor formada per alumnat i VxL del CNL de Reus

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/12/2020 - CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

La coral Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha estat guardonada amb el premi Pompeu Fabra 2020, que convoca cada dos anys la Direcció General de Política Lingüística, a la incorporació a la comunitat lingüística. La coral està formada per catalanoparlants i per persones que estan aprenent la llengua: alumnes dels cursos de català per a adults, participants en el Voluntariat per la llengua i altres persones interessades. L'objectiu principal és constituir un grup de persones que practiquin i millorin l'expressió en llengua catalana a partir del treball de cant coral i de la relació personal entre els seus membres.

La coral, en funcionament des del 2018 i que ja va ser guardonada l'any passat amb un dels 10 premis Imprescindibles de Canal Reus TV, es troba els divendres de 19.30 h a 21 h a l'Escola de Música del Centre de Lectura de Reus, per assajar amb el director del cor que els ha dirigit des la seva creació. L'activitat és possible gràcies al patrocini d'Òmnium Baix Camp i del Passeig Comercial el Pallol, a més del suport de l'Escola de Música del Centre de Lectura. Es tracta d'una activitat gratuïta per a les persones participants.

Fins ara, ha actuat en un concert a l'Orfeó Reusenc, en el marc de l'acte de cloenda dels cursos del CNL; a l'acte institucional de l'Onze de Setembre de 2018 a la plaça del Baluard; a l'acte d'inauguració del monument a Pompeu Fabra; a la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Tarragona, al Passeig Comercial el Pallol, i al Mas Vilanova, a la festa de fi de curs, el juliol passat. En la primera edició d'aquest projecte que uneix música i comunicació en llengua catalana, el CNL va comptar amb el suport econòmic de la Fundació Privada Reddis i amb l'apadrinament de l'Orfeó Reusenc.

L’acte de lliurament dels VIII  premis Pompeu Fabra, a càrrec de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha estat enregistrat al Saló dels Miralls del Palau Marc, seu del Departament de Cultura i es podrà veure íntegrament a les 19 hores d’avui divendres 4 de desembre a Fibracat TV. Posteriorment es podrà veure a Youtube amb accés des del web dels premis. Vegeu-ne un resum.

Els premiats corresponents a l’any 2020, a més de la coral, són el grup musical Txarango, en la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana; els catedràtics de filologia catalana Lídia Pons i Griera i Joan Julià-Muné (a títol pòstum), que l’han obtingut ex aequo en la categoria de trajectòria professional, científica o cívica; la plataforma FilminCAT, en la categoria socioeconòmica; el Canal Malaia, en la de comunicació i noves tecnologies; i l’activista per la llengua Blanca Serra, en la de voluntariat lingüístic.

El guardó dels set premis consisteix en un bust de bronze, obra de l’escultor Manuel Cusachs, traspassat l’any passat.

Amb els premis Pompeu Fabra, instituïts l'any 2008, el Departament de Cultura reconeix i premia les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana i, fent públic aquest reconeixement, fomenta l'acció de la societat civil en l'impuls del català en els sectors de regulació privada.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!