Esteu aquí

S’inicia una nova edició del Voluntariat per la llengua a Gelida

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/12/2020 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

S’inicia una nova edició del Voluntariat per la llengua a Gelida

Durant deu setmanes una dotzena de parelles lingüístiques s'organitzaran per conversar en català a la població de l'Alt Penedès.

El 29 d'octubre passat va tenir lloc la presentació d'una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Gelida. L'acte, que va tenir lloc a la plaça de l'Escorxador, va acollir una desena de persones, entre voluntaris i aprenents d'altres edicions i persones que s'incorporen de nou al programa per conversar en català. En aquesta ocasió hi haurà en funcionament una dotzena de parelles lingüístiques, de les quals algunes continuen les converses de l'edició anterior i d'altres comencen l'experiència del VxL per primera vegada.

Com a representant de l'Ajuntament, hi va assistir la tècnica d'Educació Cristina Mollà i com a representant del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, la dinamitzadora del programa, Gemma Garcia, que va donar les orientacions i va organitzar les parelles que començaran les trobades o bé continuaran de l'edició anterior. A partir d'aquesta data iniciaran les sessions, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

Converses virtuals

Com a curiositat, una aprenenta taiwanesa que va iniciar les converses en l'edició anterior, ara les continuarà des del seu país on està passant uns mesos. Podeu sentir la seva experiència a Catalunya en una entrevista a Ràdio Gelida: https://rb.gy/ktlfvu

La Chia Chi, aprenent taiwanesa, i el Miquel, el voluntari amb qui ha format parella lingüística acomiaden les converses que han mantingut fins ara. Ara la Chia Chi reprendrà la participació al VxL des de Taiwan amb una altra voluntària.

El grup gelidenc continua mantenint, amb totes les mesures de protecció i de seguretat adequades, les sortides i les activitats lúdiques que motiven la conversa en català entre els participants del VxL i afavoreixen la cohesió del grup.

Més de 10 anys

L'Ajuntament de Gelida és un organisme adherit al Voluntariat per la llengua i, gràcies a aquesta col·laboració, el programa és present al municipi des de l'any 2008, renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!