Esteu aquí

El 5 de desembre, celebrem el Dia del Voluntariat!

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/12/2020

El Voluntariat per la llengua (VxL) se suma al reconeixement a totes les persones voluntàries que es fa el 5 de desembre, Dia Internacional del voluntariat, amb l'agraïment públic d'alguns aprenents del VxL a les seves parelles lingüístiques. Es tracta d'uns vídeos breus en què aquests aprenents, que han intervingut en la campanya "Quan parles fas màgia", exposen diferents motius pels quals donen les gràcies als seus voluntaris.

L’objectiu dels vídeos, que es publicaran a Voluntariat TV i es difondran a les xarxes socials del VxL i a les del Consorci per a la Normalització Lingüística que gestiona el programa, és fer més visible tant el VxL com la important tasca social que hi fan els voluntaris sense esperar res a canvi.

El VxL i el CPNL se sumen, així, al suport i reconeixement a totes les persones que dediquen una part del seu temps a favor de la societat, d’entre elles els voluntaris del VxL que ajuden a parlar més i millor en català als qui necessiten practicar-lo.

Com en anys anteriors, el VxL serà present en algunes de les activitats que entitats i organismes organitzen amb motiu del Dia del Voluntariat arreu del territori. 

Una voluntària i una dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Vallès Occidental 3, per exemple, participen aquest dijous dia 3 en una taula rodona virtual sobre el voluntariat que organitza el Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès. A Vilanova i la Geltrú, el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf manté la col·laboració amb l’Oficina d’Entitats de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, enguany amb la presència del VxL en el cartell de la campanya i en aquest vídeo del 6’15’’ al 6’53’’. A Mataró, el CNL del Maresme participa amb diverses activitats en el programa d'esdeveniments Fem Voluntariat amb la força de tothom! que organitza l’Ajuntament, com ara tallers per aprendre a fer videoconferències amb la parella lingüística, l’aportació de la dinamitzadora del VxL al vídeo d’agraïment als voluntaris de la ciutat o el testimoni d’una voluntària a la Festa del Voluntariat virtual del 4 de desembre. També el VxL del CNL de Terrassa i Rubí col·labora amb el Departament de Participació Ciutadana i la Taula d'Entitats del Voluntariat de la ciutat de Terrassa tant en la il·lustració d’un mural com en un vídeo editat per l’Ajuntament per esperonar el jovent a ser voluntaris.

El Dia Internacional del Voluntariat se celebra a la majoria de països d’arreu del món el 5 de desembre, tant des de les institucions com des de les entitats. Aquell dia, les publicacions del VxL i del CPNL a Twitter, Facebook, Instagram i Youtube sobre el Voluntariat per la llengua aniran acompanyades de les etiquetes #QuanParlesFasMàgia i #DIV2020.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!