Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua del CNL de Girona participa a la taula rodona Endinsa’t al Compromís Social de la UdG

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
20/11/2020 - CNL de Girona

Dijous 19 de novembre el programa Voluntariat per la llengua (VxL) va participar a la primera taula rodona emmarcada en el curs Endinsa't al Compromís Social que la Universitat de Girona (UdG) ha organitzat per als estudiants, amb l'objectiu de motivar-los a participar en activitats solidàries com a voluntaris.

El debat va tenir com a fil conductor el compromís social a través de les experiències d'algunes de les entitats que acullen estudiants de la UdG. Hi van participar entitats d'àmbits ben diferents: l'Associació Valentes i Acompanyades, Càritas Diocesana de Girona, el Grup Fundació Ramon Noguera, la Unitat de Compromís Social de la UdG i el Voluntariat per la llengua.

Cada un dels ponents van explicar la col·laboració de l'entitat amb la Universitat de Girona, a través del voluntariat que duen a terme.

En el cas del Voluntariat per la llengua, va ser el 2014 quan, arran d'un conveni de col·laboració amb la UdG, es va afegir a les activitats solidàries que l'Àrea de Compromís Social ofereix com a crèdits amb reconeixement acadèmic en els estudis de grau. Una col·laboració en la qual es barreja la intencionalitat lingüística i solidària, amb un doble objectiu: la Universitat aconsegueix que l'estudiant desenvolupi, de forma voluntària, activitats solidàries que complementen la seva formació; i el Voluntariat per la llengua arriba a voluntaris joves que aporten un aire fresc al programa.

El nombre d'estudiants que han participat al Voluntariat per la llengua ha anat augmentant amb aquests sis anys i, sobretot, en la modalitat virtual. Dels 11 estudiants que van començar fent de voluntaris per la llengua hem passat als 80 aquest curs 2019-2020. Per la flexibilitat horària, per la comoditat de parlar des de qualsevol lloc i, en aquests moments, pel confinament, els estudiants participen més en la modalitat virtual del voluntariat.

Al llarg del debat es va parlar del paper específic del voluntariat universitari a les entitats i els diferents projectes en què participen i es va destacar que la col·laboració amb universitaris enriqueix tant a l'entitat com a l'estudiant. Si bé l'estudiant ofereix una nova perspectiva a l'entitat; amb les tasques de voluntariat, els estudiants entren en contacte amb diferents realitats que fins aleshores no havien descobert.

En el torn final d'intervencions, els ponents van coincidir en la implicació que mostren els estudiants en els projectes de voluntariat, fins al punt que molts continuen fent tasques solidàries un cop acabats els estudis de grau.

La fidelització de l'estudiant a l'entitat és el compromís social que la Universitat de Girona té com a objectiu amb les activitats solidàries i contribuir així a la formació dels estudiants com a ciutadans actius i responsables socialment.

Podeu veure la sessió completa a l'apartat Voluntariat TV d'aquest web.

separador

separador

Ja som 145.000 parelles 
i continuem creixent!