Esteu aquí

Trobada amb participants de parelles virtuals del CNL de l'Àrea de Reus

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/11/2020 - CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Ahir dimecres divuit de novembre un total de tretze voluntaris i aprenents que participen en parelles lingüístiques de la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua gestionades pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus van assistir a una trobada en línia que va servir per conèixer una mica més els participants i posar en comú les seves experiències en aquest programa.

L'activitat es va oferir en dues sessions, una al matí i una a la tarda, per facilitar la participació de voluntaris i aprenents, que es connectaven des de diversos municipis del Baix Camp, com ara Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, Riudoms, Maspujols i la Selva del Camp, però també des de països tan allunyats com el Regne Unit o Xile. 

Durant les reunions, la dinamitzadora va aprofitar per presentar-se i recordar algunes qüestions sobre el funcionament del programa, com ara la possibilitat d'obtenir el carnet de participant o d'accedir al material de suport a les converses a través del portal del Voluntariat per la llengua. Després es va donar veu i protagonisme als assistents perquè es presentessin i expliquessin com viuen l'experiència de participar en una parella lingüística, i concretament a través de la modalitat en línia.

En aquesta part una de les paraules més repetides per part dels aprenents va ser la d'agraïment, tant per la tasca dels voluntaris com a l'organització per fer possibles aquestes converses des de la distància, o bé perquè alguns viuen fora de Catalunya o bé perquè per la situació sanitària actual s'han hagut de limitar els contactes físics. Els voluntaris, per la seva banda, van destacar l'aprenentatge i la riquesa que suposa per a ells conèixer persones de realitats i cultures diferents i adonar-se de la necessitat de millorar i tenir cura del seu propi ús de la llengua a l'hora de parlar i ajudar a practicar els seus aprenents. Pel que fa a la modalitat virtual, es va destacar la comoditat de poder conversar des de casa en qualsevol moment i la possibilitat de parlar sense mascareta, tot i que de vegades es troba a faltar la proximitat física i la possibilitat de participar en activitats compartides. 

La trobada va ser molt enriquidora i profitosa per a tothom i tots van agrair assistir-hi.

separador

separador

Ja som 145.000 parelles 
i continuem creixent!