Esteu aquí

Tres establiments més de Montornès, amb el VxL

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
17/11/2020 - OC de Montornès del Vallès

Flors Guzmy, la botiga d'herboristeria i dietètica Sàlvia i la sabateria El gato con botas, renoven l'adhesió al Voluntariat per la llengua.

Les tertúlies del Voluntariat de les diverses biblioteques han continuat en línia; les parelles lingüístiques s'estan trobant presencialment i virtualment i poc a poc també reprenem el contacte amb els comerços perquè renovin les adhesions al programa.

Volem ser optimistes i estem segurs que poc a poc ens podrem moure amb llibertat i que veurem els carrers i els comerços amb una mica més de vida que no pas aquests dies. Els alumnes dels cursos de catala i els aprenents i aprenentes del Voluntariat saben que les botigues de Montornès adherides al Voluntariat són espais on els poden “acollir lingüísticament”, llocs on poden practicar la llengua sense vergonya. Flors Guzmy, Sàlvia i El gato con botas són tres d’aquestes botigues i han renovat l’adhesió aquest mes de novembre.

Flors Guzmy es troba a la plaça de la Font número 1; no gaire lluny, al carrer Jacint Verdaguer número 7, fent cantonada amb el carrer Balmes, hi ha la sabateria El gato amb botas; una miqueta més enllà, al carrer Major, 38 trobem Sàlvia, una botiga d’herboristeria i dietètica. Aquest són els tres establiments que han renovat adhesió al Voluntariat aquest novembre. A la botiga de flors trobem la Mise, a la sabateria ens atendrà l’Elena i a l’herboristeria podem trobar la Carme o l’Adelina.

Aquest són començos on els nostres aprenents i aprenentes de català podran practicar la llengua i n’hi ha que ho faran molt aviat. Les pràctiques lingüístiques se solen fer a final de curs, però els alumnes de Bàsic 1 de Montornès, que ara estan fent les classes de manera virtual i que són un grup molt decidit i amb ganes d’aprendre, s’han compromès a visitar una d’aquests botigues, saludar i demanar-los quin és el seu horari. Ho faran? S’atreviran o els farà molta vergonya? Estem convencuts que la Mise, l’Elena i la Carme els ho posaran molt fàcil.

Els establiments que s'adhereixen al Voluntariat per la llengua es comprometen a facilitar, sempre que sigui possible, que els clients que estan aprenent català el podran practicar. Per tal que els participants en el Voluntariat per la llengua reconeguin a quins comerços poden entrar i parlar en català, els establiments col·laboradors tenen un adhesiu a l'entrada que els identifica. A més des de fa un temps tots els establiments adherits a més de l'adhesiu reben un diploma nominal que diu: 'Establiment adherit al programa Voluntariat per la llengua"

A les imatges trobem l’Elena, la Carme i la Mise l’any 2018 quan es van adherir per primer cop al programa.

 

separador

separador

Ja som 145.000 parelles 
i continuem creixent!