Esteu aquí

Sílvia Guzmán Estilistes i Cafeteria Elvira, de Montornès, donen suport al VxL

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
13/11/2020 - OC de Montornès del Vallès

La situació és adversa, però continuem endavant! Sílvia Guzmán Estilistes i Cafeteria Elvira renoven l'adhesió al programa del Voluntariat per la llengua.

Malgrat el moment que estem vivint no podem perdre l'esperança d'un retorn a la normalitat. Fer petites accions, com ara contactar amb els comerços amics, ens ajuden a sentir que això és possible.

La cafeteria Ca l'Elvira i la perruqueria Sílvia Guzmán Estilistes tornen a renovar la seva adhesió al programa del Voluntariat per la llengua. Volem ser optimistes i pensar que poc a poc la normalitat s'anirà reconquerint; per això esperem que els alumes dels cursos de català per adults, cap al mes de maig podran fer les pràctiques lingüístiques al comerços, i dos dels establiments on podran dur-les a terme seran Ca l'Elvira i Sílvia Guzmán Estilistes.

La situació de pandèmia que estem vivint ens fa patir, està portant moltes famílies a viure moments crítics i angoixants, tots estem preocupats i també, i no ens ha de fer vergonya dir-ho, tenim por. Però sabem per experiència que no hi ha res  que duri per sempre. Per tant sabem que tornarem a sortir al carrer lliurement, que no haurem de dur mascareta, que farem grans trobades familiars... i que anirem a les perruqueries i centres d'estètica per posar-nos guapos i a les cafeteries a fer-la petar amb els nostres amics. 

Amb aquesta esperança poc a poc des de l'Oficina de Català estem contactant amb els començos amics del Voluntariat perquè renovin la seva adhesió al programa, perquè quan tot això passi, els aprenents i aprenentes de català trobin les portes obertes als comerços adherits, espais de llibertat on practicar la llengua sense vergonya. No hi haurà res que ens faci més il·lusió que dir a les parelles lingüístiques i als nostres alumnes que es podran moure per les botigues del municipi, saludar la gent, xerrar... 

Tenir una xarxa d'establiments que volen ajudar els aprenents i les aprenentes de català a practicar l'idioma és molt important, per això agraïm tant a establiments com Ca l'Elvira i  Sílvia Guzmán Estilistes que continuïn adherits al programa. Alumnes de català i participants en el Voluntariat per la llengua tenen al seu abast espais on poder començar a utilitzar la llengua sense vergonya i en un entorn real. Ambdós establiments van col·laborar el 2018 en les pràctiques lingüístiques dels alumnes del Bàsic 3 de català i, si tot va bé, també ho faran enguany a final de curs. 

Els establiments que s'adhereixen al Voluntariat per la llengua es comprometen a facilitar, sempre que sigui possible, que els clients que estan aprenent català podran practicar la llengua, encara que tinguin dificultats per fer-ho. Per tal que els participants en el Voluntariat per la llengua reconeguin a quins comerços poden entrar i practicar la  llengua catalana, els establiments col·laboradors tenen un adhesiu a l'entrada que els identifica. A més des de fa un temps tots els establiments adherits a més de l'adhesiu reben un diploma nominal que diu: 'Establiment adherit al programa Voluntariat per la llengua" 

A les imatges trobem La Sílvia Guzmán quan es va adherir al Voluntariat el 2018 i un moment de les pràctiques lingüístiques amb una alumna; també els diplomes d’enguany i la façana de la cafeteria Ca l’Elvira, malauradament tancada en aquests moments. 

 

separador

separador

Ja som 145.000 parelles 
i continuem creixent!