Esteu aquí

Trobada amb voluntaris i aprenents per donar el tret de sortida a la nova edició del VxL virtual

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
11/11/2020 - CNL de Girona

Més de 50 voluntaris i aprenents van participar ahir en una trobada virtual que va servir per posar-se cara i conèixer els recursos que tenen les parelles lingüístiques per fer les trobades.

La trobada es va fer en dues sessions, matí i tarda, per facilitar la participació de voluntaris i aprenents, que es van connectar des de diversos llocs com ara Girona, Olot, Lloret, Barcelona, Madrid, País Basc, Anglaterra, Alemanya o Itàlia. L'objectiu principal de la trobada era presentar el programa i donar eines a les parelles lingüístiques per poder dur a terme les trobades virtuals, però també posar cara a les dinamitzadores que gestionen el programa i donen suport als participants.

Després d'una breu introducció sobre el funcionament de la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua, es va presentar als participants l'apartat del web on poden trobar materials i recursos per fer servir durant les seves trobades i que els poden donar idees per sessions una mica diferents.

La part final de la trobada es va dedicar a donar veu a voluntaris i aprenents. Molts participants van destacar la importància de poder mantenir el contacte amb el català des dels seus llocs de residència i la possibilitat de fer aquestes trobades en època de confinament i restriccions. També van destacar la comoditat de poder fer les trobades des de casa i la possibilitat de compartir converses que els enriqueixen. Els aprenents que viuen fora de Catalunya van agrair especialment l'oportunitat de poder seguir connectats al català a través del VxL, ja que en moltes ocasions la parella lingüística és l'únic contacte que tenen amb la llengua viva, com va destacar l'Imanol des de Guipúscoa.

Persones de procedències tan diverses com Colòmbia, Argentina, Romania, Itàlia, Alemanya o Hondures van coincidir en la gran oportunitat que suposa per a ells poder complementar l'aprenentatge del català amb la conversa setmanal amb el voluntari. La Yasbleidy, aprenenta colombiana ho va resumir així: "aprendre un idioma nou és un repte i tenir eines com el Voluntariat perla llengua ho fan molt més fàcil".

Els voluntaris també van voler destacar l'aprenentatge i la riquesa que suposa per a ells conèixer persones de realitats i cultures diferents i tenir l'oportunitat d'ajudar-los a comunicar-se millor en català i, així, fer créixer l'ús de la llengua.

La trobada va ser molt interessant i tothom va agrair poder posar cara a les dinamitzadores i a altres participants del programa. Una trobada realment enriquidora!

separador

separador

Ja som 145.000 parelles 
i continuem creixent!