Esteu aquí

Èxit en la presentació segura de 'Finestres', de D. Vila i S. Morilla a La Llar del Llibre de Sabadell

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
17/09/2020

Ahir al vespre la Llar del Llibre de Sabadell (en col·laboració amb Òmnium Cultural, Plataforma per la llengua i el CNL de Sabadell) va obrir les portes físiques -entre mascaretes i amb distàncies de seguretat- i virtuals -mitjançant un directe d'Instagram-a la presentació de Finestres, el llibre de poemes de David Vila i Ros i il·lustracions de Sílvia Morilla sorgit de la quotidianitat confinada per la pandèmia.

De manera informal i distesa -i malgrat les incidències de la tècnica- els autors van explicar com es va gestar i crear el llibre. Arran dels dibuixos publicats per Morilla a xarxes, la il·lustradora va proposar a Vila posar-hi paraules: "Ell va fer agafar bellesa al llibre", va assegurar. A partir d'aquí -i gràcies a haver engegat un projecte editorial propi, Sibilam Edicions- va veure la llum Finestres, els beneficis del qual es destinaran a causes relacionades amb la COVID-19.

Estructurat en vuit apartats temàtics (Un nou món, Començar, Doll d'aigua, Cosir, Connectats, Cuidem-los, Què fas, Hi som) els 50 poemes il·lustrats o les 50 il·lustracions en vers ("tant se val", diuen) pretén reflectir sensacions d'un confinament que obre les finestres a un món nou, "petits retalls d'un període difícil, un període que ens hauria d'haver fet entendre que l'únic que podem fer és estimar".

Mentre Vila feia un tastet de lectura en veu alta dels versos, Morilla va il·lustrar els versos de Paul Éluard que encapçalen el recull: Al final del dol/ una finestra oberta,/ una finestra il·luminada. /Sempre hi ha un somni que vigila". En aquest cas, el somni dibuixat no podia ser un altre que poder desprendre'ns de la mascareta definitivament.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!