Esteu aquí

El català interessa molta gent d’arreu del món

Aquest és el testimoni d’una parella lingüística del Voluntariat per la llengua (VxL) en modalitat virtual, escrit a dues mans, malgrat la distància:

En Bernard i en Joan Josep han finalitzat les converses per practicar el català en el marc del VxL. En Joan Josep (voluntari) és de Barcelona i viu a Santo Domingo des de fa sis anys. Ha compartit deu converses en català amb en Bernard, el seu aprenent.

En Bernard és professor ajudant de ciències polítiques a la Universitat de Johnson & Wales a Providence, Rhode Island, als Estats Units. Va començar a aprendre català a l'escola de graduats com a part del seus estudis sobre moviments nacionalistes sense Estat a Europa. “Estic molt content d’haver mantingut converses setmanals en català amb en Joan Josep, és un home molt servicial i pacient”, diu.

En Bernard ha viatjat a Catalunya una sola vegada i només va ser-hi tres dies. “Espero que algun dia proper, després de tenir una vacuna contra el Covid-19, pugui tornar a visitar-la i provar les meves habilitats amb la llengua. M’agrada aprendre sobre el poble català, i sobretot la política de la Catalunya contemporània. Crec que allò que hi passa és de gran importància per a la Unió Europea i per al món en general”, comenta.  Per últim, en Bernard agraeix al Consorci per a la Normalització Lingüística el seu lideratge en l’ajuda als estudiants de català.

En Joan Josep, per la seva banda, segueix amb el VxL des de la República Dominicana, entaulant converses amb altres aprenents, especialment d’Amèrica Llatina. “He descobert que el català interessa molta gent d’arreu del món. Això hauria d’animar altres compatriotes nostres a donar un pas endavant i ser voluntari lingüístic una hora a la setmana”, diu.

Bernard i Joan Josep, parella lingüística del VxL en modalitat virtual que gestiona el Centre de Normalització Lingüística Roses

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!