Esteu aquí

Els clubs de lectura fàcil a Badalona i Sant Adrià, ara... virtuals!

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/06/2020 - CNL de Badalona i Sant Adrià

Les circumstàncies actuals ens estan donant loportunitat de reinventar-nos i d’explorar noves maneres de relacionar-nos per practicar la llengua. 

Aquest ha estat el cas dels clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem" conduïts per voluntàries i voluntaris. Els clubs es van iniciar a Badalona i Sant Adrià l’any 2006, i actualment hi ha 11 grups en biblioteques i entitats repartits pel territori, amb més d’un centenar de lectors. El blog va deixant testimoni de les lectures i altres activitats culturals que duen a terme. 

No podia ser que a causa del confinament de la Covid-19 els nostres lectors perdessin l'hàbit de la lectura i la conversa en català! Les voluntàries de seguida es van animar a continuar l’activitat amb els grups de manera virtual, en trobades setmanals o quinzenals, tal com feien.Són sis els grups que estan funcionant d’aquesta manera. 

Segurament ni els voluntaris ni els seus lectors s’haurien imaginat mai que algun dia farien les seves trobades des de casa, amb el telèfon mòbil o l’ordinador. Però així ha estat! I l’experiència els està agradant. Després de més de dos mesos s’han pogut retrobar amb els companys i companyes per tornar a llegir, però també per posar-se al dia. Ara les abraçades són virtuals però molt agraïdes. 

Després de l’estiu caldrà tenir en compte les mesures preventives i de seguretat que caldrà seguir perquè els clubs de lectura continuïn de manera presencial o combinant les trobades presencials i virtuals. Ens anirem adaptant! ;)

 

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!