Esteu aquí

Els assajos confinats del ‘Taller de Teatre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf’

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
05/06/2020 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

El grup de voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) i alumnes de català que aquest curs s’han apuntat al ‘Taller de Teatre del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf’, que dirigeix la voluntària Isabel Valdivieso, ha mantingut els assajos per videoconferències durant les setmanes que ha durat el confinament i ho continuen fent amb la desescalada entre les palmeres de Vilanova i la Geltrú i els espais oberts de Vilafranca del Penedès.

Assajos telemàtics

Els grups de whatsapp del ‘Taller de Teatre del CNL’ van començar a treure fum cap a finals de març i passada la Pasqua bullien, perquè tothom tenia ganes de recomençar els assajos que cada setmana hi havia tant a Vilanova com a Vilafranca. El confinament obligat va fer que les plataformes virtuals cada vegada fossin més conegudes i s’obrissin altres formes de comunicació alternatives. Així que voluntaris, aprenents i alumnes guiats per la directora del taller van entrar en el món de les aplicacions amb el Jitsi Meet, des d’on a través de les videoconferències van recuperar els assajos setmanals. Això va ser cap a finals d’abril i al maig, cada quinze dies, van començar els assajos conjunts dels grups vilanoví i vilafranquí.

Les italianes

Cada grup ha treballat el seu personatge a través del guió que van començar a crear conjuntament abans del confinament. La Isabel, la directora, els fa preparar “italianes”, és a dir els fa repassar el text teatralitzat perquè entrin en el personatge mentre ella en valora el to, la velocitat, etc. Tothom hi participa amb entusiasme, tot i que en algun dels assajos es veu que “els homes ens fan el salt”, en paraules de la directora. Sigui com sigui, el grup continua gaudint del taller i fent els assajos cada setmana puntualment.

“Vacances” sense final de curs

L’estrena de l’obra estava prevista per a la festa de celebració de final de curs, que havia de ser cap a la primera quinzena de juny. La situació actual, en què encara es manté l’estat d’alarma, fa que malauradament la celebració d’aquest any no es pugui dur a terme. Per aquest motiu el “Taller de Teatre” ha titulat Vacances l’obra que continuen assajant i preparant, perquè si tot va bé es pugui estrenar per iniciar el nou curs o potser per Nadal o cap a la primavera del 2021 o per Sant Jordi... Qui ho sap! Per ara no hi ha dates, però sí que hi ha moltes ganes de gaudir de les trobades i dels assajos que ara ja poden ser a l’aire lliure amb totes les mesures de seguretat entre els participants ja sigui entre les palmeres de la platja de Vilanova o els espais verds de Vilafranca.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!