Esteu aquí

El Club de Lectura Fàcil en Català manté les trobades a distància a Vilanova i la Geltrú

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
21/05/2020 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

El Club de Lectura Fàcil en Català manté les trobades a distància a Vilanova i la Geltrú

El Club de Lectura Fàcil (CLF) en Català de la Biblioteca Joan Oliva, que es fa amb la col·laboració del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, ha mantingut l'activitat amb les persones inscrites.

Cyrano a distància

La primera trobada d'aquest darrer bimestre del curs s'iniciava amb la lectura i el comentari de l'obra de teatre escrita en vers d'Edmond Rostand, Cyrano de Bergerac, adaptada a la lectura fàcil. La conductora del club, Lourdes Escrigas, va organitzar la trobada des de la distància amb algunes de les persones inscrites, majoritàriament alumnes i participants en el Voluntariat per la llengua (VxL). El resultat de la trobada va ser molt ben valorat per totes les persones que hi van participar, tal com es recull en l'apunt que la conductora del club va publicar en el blog de la Biblioteca: http://blogbiblioteques.vilanova.cat/?p=83679. En aquesta sessió els lectors han pogut conèixer un clàssic de la literatura a partir d'una adaptació del text en què la riquesa lèxica i expressiva són desbordants.

Candel al juny

La sisena i última sessió d'aquest curs es farà també a distància el dilluns 8 de juny. En aquesta ocasió la proposta és la lectura de la Petita història de Paco Candel, de Genís Sinca, que l'Associació de Lectura Fàcil ha facilitat durant aquest temps de confinament. Les persones inscrites al CLF en català ja han rebut el qüestionari i les preguntes per poder-les compartir amb tot el grup després de la lectura.

La Biblioteca Joan Oliva és un organisme adherit al VxL i manté la col·laboració amb el Servei de Català des de fa més de deu anys amb l'objectiu que l'activitat lectora sigui un reforç i un complement enriquidor per a totes les persones que vulguin iniciar-se o incrementar la lectura de llibres en llengua catalana. El CLF s'adreça principalment als alumnes dels cursos, als aprenents del VxL i a tots els usuaris que hi estiguin interessats.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!