Esteu aquí

Sabia que em podria ensenyar molt i que tindríem bones converses: de companys de classe de català a parella lingüística del VxL

Des que vaig començar a estudiar català a l'Oficina de Català (OC) de Calella mai m'havia sentit tan a gust com en el curs de nivell intermedi. Enrere havien quedat els dies difícils i ara podia sentir-me més a casa, amb molts companys catalans que eren allí per aprendre la llengua que mai havien pogut estudiar a l'escola.

Des del primer dia vaig tenir com a company més pròxim el Joan, un català perfeccionista i amb molt de sentit comú, que de seguida em va caure bé.

Ens vam trobar un dia en el bar la Tetera i vaig conèixer el seu company, Pedro, un veneçolà com jo. Vam conversar una estona i de seguida vaig saber que ens portaríem bé.

A classe el Joan m'ajudava amb els dubtes que tingués, i en el grup de Whatsapp dels companys del curs feia bones aportacions i agraïa les aportacions que jo feia també.

Després vaig triar-lo com a company del Voluntariat per la llengua (VxL), perquè sabia que ell em podria ensenyar molt i que tindríem bones converses. No em vaig equivocar. A pesar que ja no estem estudiant junts pel confinament, no ha deixat de donar-me suport en el meu procés d'aprenentatge del català. Cada dia conversem per telèfon i fa molt que hem sobrepassat les 10 hores de VxL. Ens hem recolzat molt en aquests dies difícils, hem rigut molt i hem compartit les nostres percepcions. Estic molt agraïda d'haver-lo conegut més a fons gràcies al Voluntariat per la llengua. T'estimo, Joan!

Marisol, aprenenta en modalitat presencial i virtual del VxL de l'OC de Calella (Centre de Normalització Lingüística del Maresme)

Comentaris

Bon dia. Sóc de colombia, el meu espòs és català i actuslment estem vivint a US. Voldriq començar amb un curs on line per començar a apendre català. Em podrieu recomenar algun crus?
El Consorci per a la Normalització Lingüística (cpnl.cat) en aquests moments organitza cursos virtuals, en línia, presencials, semipresencials i semivirtuals, però la convocatòria d'examen oficial del curs és presencial. En casos excepcionals es pot demanar una variació en la data d'examen, però, finalment, aquesta sempre serà presencial si es vol obtenir el certificat oficial. L'oferta de cursos del CPNL inclou cursos homologats i no homologats (https://www.cpnl.cat/cursos-de-catala/normativa-cursos/avaluacio/). Cal que tinguis en compte que, els cursos que et donen dret al certificat homologat de nivell A2 (Bàsic 3), B1 (Elemental 3), B2 (Intermedi 3), C1 (Suficiència 3) i C2 (Superior), inclouen una prova final presencial. Els altres cursos: Bàsic 1, Bàsic 2, Elemental 1, Elemental 2, Intermedi 1, Intermedi 2, Suficiència 1, Suficiència 2, no inclouen prova presencial, tenen avaluació continuada i si vius fora de Catalunya, els pots fer en la seva modalitat no presencial. Tenint en compte això, podràs fer tots els cursos en línia o virtualment, però pel que fa als nivells homologats, t'hauràs de presentar a la prova final de manera presencial al centre de Catalunya on s’imparteixi el curs on t’has inscrit. Altres opcions per obtenir un certificat homologat de català: - A l’Institut Ramon Llull (https://www.cpnl.cat/cursos-de-catala/normativa-cursos/avaluacio/) - Fer cursos a distància a la UNED que emet el seu propi certificat no homologat (http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,70607228&_dad=portal). Recursos on pots trobar material de suport: - L’opció lliure a través de la plataforma Parla.Cat (modalitat sense tutor) - Per preparar-te l'examen per lliure, disposes de recursos en línia (https://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/bibliografies.html) Pel que fa al propera convocatòria dels cursos de català amb el CPNL, et recomanem que consultis pàgina web www.cpnl.cat Esperem que alguna d'aquestes opcions et pugui servir d'ajuda!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!