Esteu aquí

L’alumnat de l'Hospitalet de l'Infant coneix la història de Catalunya de la mà d'un voluntari lingüístic

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
10/03/2020 - CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

El passat dijous 5 de març, els alumnes dels cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant van rebre la visita de Joan Ramon Llaó, voluntari del programa Voluntariat per la llengua, que els va oferir una xerrada sobre la història de Catalunya.

Joan Ramon Llaó, que havia estat mestre a Puigverd de Lleida i també a l’Hospitalet de l’Infant, forma part d'una de les nou parelles lingüístiques que actualement hi ha al municipi i des del començament d'aquesta edició es va oferir a explicar la història de Catalunya als alumnes de català. La xerrada va consisitir en una explicació dels principals esdeveniments ocorreguts a Catalunya des dels inicis de la nació fins als Jocs Olímpics de Barcelona a través d'anècdotes curioses que no surten als llibres d'història, vivències de la seva família i altres detalls que van tenir els alumnes de català molt atents, i ho va amenitzar tot amb les diapositives d'un llibre en rodolins que havia fet amb els seus alumnes durant l’època que va treballar de mestre.

Per tal de donar l’oportunitat d’assistir-hi a tothom, l’activitat es va poder seguir en dos torns: una primera sessió va ser a les 18 h i l'altra, a les 19.30 h i hi van participar un total de vint-i-tres alumnes. En acabar la xerrada, lalumnat va aprofitar els exemples per treballar els verbs en passat i les rimes, i cada alumne va haver de preparar dos o tres rodolins de la seva pròpia vida.

 

Març de 2020

 

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!