Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua del CNL de l’Hospitalet visita la Colònia Güell

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
02/12/2019 - CNL de l’Hospitalet

Divendres, dia 29 de novembre, prop d’una cinquantena de participants en el VxL del CNL de l’Hospitalet i d’alumnes dels cursos vam fer una visita guiada a la Colònia Güell, colònia industrial d’origen modernista, i a la Cripta Gaudí.

Vam iniciar la visita tot dividint-nos en dos grups i, acompanyats d’una guia, vam anar fent el recorregut pels carrers de la Colònia Güell. Ens van explicar el naixement de la colònia industrial i el perquè de la seva instal·lació per part de la família Güell en aquest indret.

Vam anar fent parades per escoltar la història dels edificis singulars de la Colònia com Ca l’Ordal, tot just entrar a la Colònia; l’Ateneu, el Teatre Fontova, situats a la plaça central del poble; l’edifici de l’escola de nois i la casa del mestre; Ca l’Espinal, la casa de l’administrador, la casa del metge, la biblioteca i el convent de les monges, entre d’altres.

El recorregut ens va dur a la magnífica església de la Colònia, la Cripta dissenyada i construïda per Gaudí, que, si s’hagués finalitzat, hauria estat una maqueta monumental de la Sagrada Família.

La visita ens va permetre conèixer la vida en una colònia industrial i la bellesa dels edificis que la componen.

Tots els assistents en vam sortir molt satisfets i vam gaudir molt amb la visita.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!