Esteu aquí

El VxL i l'alumnat de l'Oficina de Català de Blanes recapten 599 € per a la Marató de TV3

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
17/12/2013 - OC de Blanes

El diumenge 15 de desembre, d'11 a 2 del migdia, el passeig de Mar de Blanes va ser l'escenari d'una activitat solidària organitzada per l'Oficina de Català. Trenta-vuit participants del Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català per a adults van cuinar plats representatius dels seus països d'origen per oferir-los a la població de Blanes, que va respondre amb generositat a aquesta iniciativa.

Els països representats, a banda de Catalunya van ser molt diversos: Argentina, Colòmbia, Grècia, Hondures, el Marroc, la República Dominicana, Uruguai i Rússia.També van ser molt diversos els gustos, amb un ampli espectre de plats tant dolços com salats. Per posar només alguns exemples, el menú estava assortit de: truita de patata, truita de carxofa, pastís de tonyina, mandonguilles, empanades de vedella, pastís Natasha, ditets de formatge i codony, dolç de dàtil, Chaja, pastissos de poma, kurambiedes, basbousa, arepes dominicanes, tramisú, pa de blat, pa d'arròs, pasqualina,... Tota una festa gastronòmica que va anar acompanyada d'un dia assolellat al costat del mar.

Amb aquesta activitat els aprenents i alumnes, que van romandre tot el matí oferint els seus plats als vianants, van tenir l'oportunitat d'explicar com estaven fets mentre els animaven a tastar-los. En definitiva, una altra manera de practicar el català fora de l'aula i d'integrar-se en la dinàmica del seu país d'adopció.

Enguay és el segon any consecutiu que es fa a Blanes aquesta iniciativa i ha comptat amb el suport del supermercat Gros Mercat, que va cedir gratuïtament la beguda i el material d'hostaleria.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!