Esteu aquí

Si ets VxL, ara pots "turistejar" en català amb descomptes gràcies a Guies.cat

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
31/07/2019

Guies.cat, el primer portal de viatges que ofereix visites guiades en català arreu del món, posa a disposició dels participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) aquests avantatges: descomptes d'un 25 % del cost de qualsevol visita guiada i d'un 5% del cost dels circuits, a banda d'altres incentius.

L’acord entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i Promocat Exteriors es va materialitzar el 25 de juliol amb la signatura d’un conveni a la seu de la Direcció General de Política Lingüística, a Barcelona.

Durant l'acte, la presidenta del CPNL (Ester Franquesa) va afirmar que aquest projecte és innovador "perquè promou que puguis fer turisme internacional en català. Els catalans viatgem molt i agraïm que ens ho expliquin en la nostra llengua".

Per la seva banda, el conseller delegat de Promocat Exteriors (Eduard Porta) va destacar que els catalans busquen un valor afegit als seus viatges "i estem contents al comprovar que molts dels nostres usuaris repeteixen l'experiència. És un bon indicador".

Els objectius que motiven l'acord són promoure el coneixement i la presència internacional del català com a llengua de cultura en les principals destinacions turístiques internacionals i com a llengua habitual en el sector turístic.

Per aconseguir-ho, el CPNL es compromet a difondre periòdicament la programació d'activitats i serveis de Guies.cat entre els usuaris del VxL, els alumnes dels cursos de català i els treballadors del CPNL, així com també a través de les xarxes socials al públic en general.

D'aquesta manera, la cooperació del CPNL i Guies.cat contribueix a l'extensió de l'ús de la llengua catalana en un context de prospecció internacional, la qual cosa suposa un valor afegit dels serveis que ofereix l'agència catalana en el sector turístic.

El català, més enllà de Catalunya

La plataforma en línia de reserves de rutes lingüístiques en llengua catalana Guies.cat compta amb un equip de professionals del sector turístic que organitzen visites guiades comentades en llengua catalana per ciutats importants d'arreu del món.

Actualment, programen rutes a Amsterdam, Ârhus, Berlín, Cesis, Dublín, Illes Fèroe, Florència, Islàndia, Londres, Manhattan, Munic, París, Pisa, Praga, Rivera Maia i Yucatàn, Riga, Roma, el Senegal, la Toscana, Tòquio i Zimbàbue. També disposa de rutes per les Illes Balears i per Catalunya.

Guies.cat fomenta la llengua catalana en les activitats que s'organitzen en les diferents destinacions i promou el contacte amb casals i entitats catalanes i amb persones catalanes que hi resideixen o hi desenvolupen activitats.

Reconeixement lingüístic

El juliol de 2019, Guies.cat ha rebut el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial que atorga l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC). El guardó el va lliurar la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, en el marc de la Gala del 26è Premi Jove Empresari, que es va celebrar dimarts 2 de juliol.

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!