Esteu aquí

Si no hagués estat pel Voluntariat per la llengua...

El Voluntariat per la llengua obre un món sencer

Fa exactament dos anys vaig entrar a l'oficina del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona per demanar recomanacions de com podia millorar el meu català - que aleshores era molt bàsic - des d'Alemanya, país on visc. Em van parlar del Voluntariat per la llengua en modalitat virtual i així va ser com vaig conèixer l’Ester.

Han passat dos anys en els quals he pogut millorar moltíssim el meu nivell de català, fins al punt que ara em veig capaç de fer l'examen de C1, cosa que mai m'havia plantejat.

L'Ester i jo ens hem fet bones amigues. Ens vam conèixer personalment un any després del primer contacte per Skype i, des de llavors, m'obre casa seva cada vegada que vinc a Girona. Fins i tot, l'any passat ens vam veure a Alemanya.

Si no hagués estat pel programa del Voluntariat per la llengua, no ens hauríem conegut i em mancaria una bona amiga; no podria parlar així el català, i no tindria tants contactes per tot arreu de Catalunya. No hauria après tant de la història i de la cultura d’aquest país tan bonic. M'hauria perdut tot un món i una experiència que recomano a tothom.

Per això estic molt agraïda per la feina que fa l’equip del CNL de Girona. No només ens poseu a l’abast recursos diversos, sinó que amb el vostre temps ens obriu un món sencer ple d’oportunitats per aprendre i perfeccionar la llengua catalana a través d’un programa tan simpàtic com és el Voluntariat per la llengua.

Martina Kreutz, aprenenta del VxL en modalitat virtual

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!