Esteu aquí

Celebració del final de curs del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf al Museu del Ferrocarril de Catalunya

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
25/06/2019 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Més de 150 persones participen en la celebració del final de curs del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, al Museu del Ferrocarril de Catalunya

La celebració va incloure una visita al Museu i una obra de teatre a càrrec del Grup CNL Teatre, format per alumnes, voluntaris i aprenents de Vilanova i la Geltrú.

Més de 150 persones van participar en la celebració del final dels cursos de català per a adults i les trobades de parelles del programa Voluntariat per al llengua (VxL) 2018-2019 del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, que es va fer el divendres 14 de juny, al Museu de Ferrocarril de Catalunya, entitat adherida al VxL.

Visita al Museu

La celebració va començar a dos quarts de 7 de la tarda, quan es van rebre els assistents i se'ls va donar la benvinguda. Tot seguit, els participants es van dividir en dos grups i van començar simultàniament les visites guiades al Museu, situat a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú (unes edificacions ferroviàries a cavall entre el segle XIX i començaments del segle XX). En aquestes visites es van mostrar les nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus que s'hi exposen (entre aquests vehicles hi ha la composició completa del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848, o el primer Talgo que va funcionar).

Teatre amb alumnes i VxL

A les 8 del vespre, finalitzades les visites, a la nau del mateix Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Grup CNL Teatre, format per alumnes, voluntaris i aprenents de Vilanova i la Geltrú va representar l'obra "Els jocs del destí", escrita i interpretada per ells mateixos i dirigida per Isabel Valdivieso, voluntària lingüística i alumna del curs de català de nivell C2. El públic va premiar amb forts aplaudiments la representació i l'esforç que tant els actors i actrius com la directora han dedicat durant uns quants mesos a posar l'obra en escena.

Finalment, un cop acabada la representació, es van repartir els premis d'un concurs entre les persones que van contestar un petit qüestionari amb cinc preguntes relacionades amb la història i la visita al Museu del Ferrocarril. Per cloure l'acte que acomiadava el curs 2018-2019 es va servir un pica-pica.

La celebració la va organitzar el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf i hi van col·laborar el Museu del Ferrocarril de Catalunya, la Direcció General de Política Lingüística, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i de Sitges i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!