Esteu aquí

Benvinguts al món real: els alumnes del Bàsic 3 de Castellbisbal practiquen el català als comerços!

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/06/2019 - Castellbisbal

Les pràctiques lingüístiques volen facilitar l'ús del català entre la clientela no catalanoparlant i el personal que atén el públic

L’Oficina de Català de Castellbisbal, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha convidat al mes de maig els alumnes del curs de català per a adults Bàsic 3 a visitar tres establiments comercials d’aquesta població del Vallès Occidental perquè hi practiquin el català en el que s’anomena “pràctiques lingüístiques”.

L’activitat pretén que l’alumne surti de la seva zona de confort, l’aula, un espai on la professora el coneix i l’ajuda, el fa sentir còmode i li facilita la conversa. Al carrer, però, hi ha tota mena d’obstacles que fan que l’ús social del català sigui més difícil. Per això, l’establiment de converses en un espai real trasllada l’alumne al dia a dia, a l’ús del català en un entorn que no és ni fictici ni simulat.

Els alumnes del Bàsic 3 de Castellbisbal han valorat molt positivament les pràctiques lingüístiques i algunes reticències inicials han esdevingut actituds positives envers l’ús social del català.

#pràctiqueslingüístiques

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!