Esteu aquí

Deu parelles lingüístiques més a la comarca del Baix Camp

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
16/05/2019 - CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

Dues es trobaran a Mont-roig del Camp i vuit a l’Hospitalet de l’Infant, una de les quals en la modalitat virtual

Les noves parelles lingüístiques del programa Voluntariat per llengua que gestiona al Baix Camp el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus es van conèixer el dimarts 14 de maig a les 16.30 h a les antigues escoles Àster de l’Hospitalet de l’Infant. A partir d’ara es trobaran durant deu setmanes per compartir una estona de conversa en català.

En la sessió de formació, la dinamitzadora del programa, Rut Ortiz, va donar algunes instruccions perquè les trobades siguin un èxit. També va distribuir entre tots els voluntaris i aprenents que van anar a la presentació material de suport per facilitar-los la conversa en català i els va informar de les activitats organitzades per a aquest trimestre des del CNL, entre les quals destaca la visita guiada a la Casa Navàs de Reus.

 

Una parella virtual

El Voluntariat per la llengua, des de fa uns anys, també permet que el contacte entre el voluntari i l’aprenent sigui virtual, és a dir, que la parella lingüística pot conversar en català per mitjà de plataformes de videoconferència. Aquesta nova modalitat va néixer amb l’objectiu de facilitar la pràctica del català a persones que no poden fer un voluntariat presencial. Gràcies, doncs, a aquesta nova eina, una voluntària i una aprenenta de l’Hospitalet de l’Infant participaran en el programa en aquesta modalitat.

 

Pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors

Com en el trimestre anterior, en aquesta edició l’alumnat del curs Bàsic 3 que s’imparteix a l’Hospitalet de l’Infant i els aprenents del VxL també participaran en les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors, una iniciativa que consisteix a visitar tres comerços adherits al programa a fi de reforçar l’aprenentatge de la llengua catalana fora de l’aula i donar a conèixer la xarxa d’establiments del Voluntariat per la llengua d’aquest municipi.

Arran de l’èxit i de l’efectivitat de les pràctiques lingüístiques que es van fer en el segon trimestre del curs, que l’alumnat va valorar molt positivament perquè, segons van comentar ells mateixos, són una fórmula molt eficaç de perdre la vergonya a l'hora de parlar en català fora de l'aula i també per conèixer nous establiments, ja que ara es proposen 10 establiments diferents dels que es van donar llavors. Els comerços que hauran de visitar els alumnes en aquesta ocasió són: Raimon Fotògrafs, Roba Íntima Marta Escoda, Ros_Her, Sol Solet, Monpharma Parafarmàcia, Fast & Clean, Siurell SCP, Sports Scorpion, Electrodomèstics Zambudio, i Massatges i Estètica DIDO, la majoria adherits a l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors o a l’Associació de Restauració i Hoteleria de la Vall de Llors, entitats que també donen suport al Voluntariat per la llengua.

El programa no té aturador, així és que les persones que estiguin interessades a prendre part en el voluntariat lingüístic com a voluntàries o com a aprenentes poden trucar al 977 12 88 61 o enviar un correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

Maig de 2019

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 135.000 parelles.

 

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!