Esteu aquí

L’AE Talaia i l'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf renoven el suport al VxL a Vilanova i la Geltrú

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
14/05/2019 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

L’AE Talaia i l'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf renoven el suport al VxL

Els convenis de col·laboració els ha signat el president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, amb la presidenta de la Talaia, Lurdes Campins, i amb el president de l'APDG, Francisco Borrega, respectivament. 

Promoció del VxL

Els convenis preveuen que les dues entitats vilanovines col·laboraran a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones que hi estan vinculades, proporcionant material i organitzant conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú). També posaran a disposició de les parelles que formin part del programa alguna dependència de l'entitat com a lloc de trobada (en un lloc visible hi haurà el distintiu que la identifica com a tal).

De la seva banda, el CNL informarà les entitats del programa VxL i de les activitats que s'hi vagin duent a terme, assessorarà les persones de les entitats que vulguin participar-hi com a voluntaris o com a aprenents i facilitarà la incorporació dels seus membres als cursos de català que s'organitzen al Garraf i a l'Alt Penedès. També difondrà a les entitats altres programes del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomentin l'ús de la llengua catalana i la cohesió social i que els puguin interessar.

Renovació

Les dues entitats de Vilanova han donat suport al VxL des de fa uns anys: l'Agrupació Excursionista (AE) Talaia, des de l'any 2008, i l'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf, des del 2012. Aquest suport ha permès desplegar el programa VxL a la capital del Garraf i organitzar actes d'inici dels cursos de català i de sessions del VxL al local d'alguna d'aquestes entitats o bé fer activitats de difusió de la cultura catalana o de coneixement del territori. Per exemple, en el cas de l'APDG la col·laboració ha permès la incorporació de persones amb diversitat funcional als cursos de català i al VxL, i pel que fa a l'AE Talaia s'han organitzat conjuntament amb el CNL diverses caminades pel Garraf o per l'Alt Penedès, obertes a alumnes, voluntaris i aprenents, i també les Trobades setmanals amb els minicampionats de Scrabble en català entre els socis de l'entitat i els participants en el VxL.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!