Esteu aquí

832 comerços asseguren ja l’ús social del català al Baix Llobregat centre i nord

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
31/03/2019 - CNL de Ca n'Ametller

El Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller ha augmentat un 241% el nombre d’establiments comercials col·laboradors del Voluntariat per la llengua en els darrers sis mesos i ha aconseguit l’adhesió de 51 restaurants

487 comerços dels 13 municipis que conformen el Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), s’han afegit en els darrers sis mesos com a establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua, cosa que significa un increment notable del 241%, és a dir, el nombre de comerços adherits s’ha multiplicat gairebé per 2,5.

Amb aquestes noves adhesions, la zona centre i nord de la comarca del Baix Llobregat ja compta amb 832 establiments comercials que asseguren l’ús social del català en l’àmbit socioeconòmic, entre els quals hi ha 51 restaurants.

Tots aquests establiments han rebut l’oferta de serveis per part dels tècnics de Normalització Lingüística del CPNL, que inclou el Voluntariat per la llengua, l’assessorament lingüístic i informacions relatives a la legislació en matèria de llengua i específiques del seu àmbit, com ara l’hostaleria.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n’Ametller engloba Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei (que és on té la seu), Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

Els tècnics de Normalització Lingüística que ho han fet possible gràcies al seu esforç i implicació han estat: Mireia Adell, Lluïsa Boada, Jordi Boladeras, Cristina Carreras, Meritxell Castellví, Marta Espona, Alba Garcia, Andreu González, Josefina Guerrero, Montse Luque, Rosa Monforte, Montse Palau, Maria Romero, Marta Serra, Assumpta Soler i Núria Valldeperas.

Tot aquest increment notable d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua s’emmarca en un dels punts estratègics de les línies d’actuació encetades pel nou director del CNL Ca n’Ametller, Marc Piera, a partir del Projecte Català i Empresa 2018-2019, que està donant els seus fruits després d’un treball intens d’implicació del territori, mitjançant els departaments de promoció econòmica dels diversos ajuntaments, del Consell de Centre del CNL i de l’ampli teixit socioeconòmic existent a la zona.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de gairebé 4.000 establiments comercials que s’han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l’any 2007, amb la finalitat de garantir un espai d’ús quotidià de la llengua catalana a totes les persones que l’estan aprenent o que el volen practicar. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.   

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!