Esteu aquí

Vallirana posa en marxa la 15a. edició del Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/03/2019 - OC de Vallirana

Enguany, 19 parelles lingüístiques i 32 establiments col·laboradors dinamitzaran el programa en aquesta vila del Baix Llobregat

El dimecres 13 de març, el regidor de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Vallirana, Juan Manuel Arrabal, i el director del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, Marc Piera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han inaugurat la 15a. edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Vallirana, a la sala d’actes de la Masia Molí de Can Batlle.

L'acte ha comptat també amb la participació del president de la Unió de Botiguers, Robert Hernando, de la dinamitzadora del VxL al CNL Ca n’Ametller, Mireia Adell, i de la tècnica de Normalització Lingüística de l’Oficina de Català de Vallirana, Marta Serra.

Durant l’acte, s’ha creat un debat amb molta participació per part de tots els assistents per reflexionar sobre la importància de la llengua, gràcies a un recull de cites que hi havia exposades i que tothom ha pogut llegir en entrar a la sala.

En els respectius parlaments, s'ha fet palès que el VxL no és tan sols una manera de poder practicar el català, sinó que aquest programa és una eina de cohesió social.

Aquesta 15a. edició aplega 19 parelles lingüístiques disposades a compartir estones de conversa en català, per conèixer més l’entorn on viuen, practicar la llengua catalana i oferir múltiples possibilitats d’aprenentatge i de socialització. A més, les parelles lingüístiques podran visitar fins a 32 establiments de Vallirana adherits al VxL on podran practicar el català.

Finalment, el regidor, Juan Manuel Arrabal, ha tancat l'acte destacant la importància de l’ús de les llengües i ha remarcat que el Voluntariat per la llengua és una bona manera d’establir ponts entre la població nouvinguda i la d’acollida.

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!